Армія РФ за добу атакувала 11 областей України - зведення ОВА

Армія РФ за добу атакувала 11 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російські загарбники упродовж доби здійснили атаки на 11 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 7 грудня.

У Хмельницькій області вночі під час повітряної тривоги сили протиповітряної оборони збили ударний БПЛА. Повідомлення про постраждалих або пошкодження інфраструктури не надходили.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив 4 обстріли, зафіксовано 22 вибухи. Загарбники використали міномети, авіацію, били по Корюківському та Новгород-Сіверському районах. У прикордонному селі Новгород-Сіверської громади росіяни скинули вибуховий пристрій на авто, люди не постраждали.

У Сумській області вночі загарбники здійснили 2 обстріли прикордонних територій та населених пунктів, зафіксовано 6 вибухів з мінометів. Обстрілів зазнали Краснопільська (4 вибухи) та Середино-Будська (2 вибухи) громади. Попередньо, без наслідків.

Читайте також: ППО вночі знищила 15 із 18 «Шахедів»

Вчора протягом дня росіяни здійснили 24 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 109 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Краснопільська, Білопільська, Великописарівська, Есманська, Зноб-Новгородська, Новослобідська, Середино-Будська громади.

У Середино-Будській громаді внаслідок обстрілу з РСЗВ дістали поранення двоє людей. Також пошкоджено 5 приватних та 4 багатоквартирні будинки, приміщення лікарні, міської ради, ліцею, господарчу споруду, приміщення багажного відділення та платформи залізничного вокзалу, приміщення готелю. 

У Великописарівській громаді внаслідок артобстрілу (3 вибухи) пошкоджено три приватні домоволодіння.

У Запорізькій області впродовж минулої доби російська армія завдала 112 ударів по 22 населених пунктах. 

Ворог обстріляв з РСЗВ та вгатив авіаснарядом по Роботиному, а також атакував безпілотниками Гуляйполе, Малинівку, Малу Токмачку, Лугівське й Левадне.

По території Оріхова, Залізничного, Новоандріївки, Чарівного, Левадного, Полтавки, Малинівки, Верхньої Терси, Степногірська, Кам'янського, Лобкового та інших прифронтових міст і сіл прийшовся 101 артудар.

Надійшло 9 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора агресор двічі бив по Нікополю. Застосував дрон-камікадзе та артилерію. Пошкоджено об’єкт інфраструктури. Без загиблих та постраждалих. 

У Нікопольському та Дніпровському районах відпрацювали сили ППО. 

Вночі неспокійно було на Нікопольщині. Росіяни вдарили по районному центру. По місту працювала важка артилерія. Без жертв.

Читайте також: Сили оборони знищили ще 1120 російських загарбників

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнав понад 21 населений пункт: Землянки, Кругле, Охримівка, Бочкове Чугуївського району, Фихолівка, Іванівка, Кислівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове Куп’янського району.

Авіаудари ворог завдав по Іванівці, Синьківці, Піщаному Куп’янського району.

Внаслідок обстрілу села Подоли Куп’янського району отримали осколкове поранення дві жінки - 58 та 49 років. Остання від госпіталізації відмовилась. Пошкоджено приватний будинок. 

Внаслідок обстрілу Куп’янська пошкоджено фасад двоповерхової адміністративної будівлі. Потерпілих немає.

У смт Козача Лопань Харківського району внаслідок обстрілу горіли приватні будинки. Ймовірно, також пошкоджено триповерхову будівлю колишнього підприємства, скління вікон вокзалу. Постраждалих немає. 

Щонайменше 4 рази загарбники завдавали ударів по Курилівці Куп’янського району. Є пошкодження приватних будинків, без постраждалих.

У Луганській області вчора росіяни відкривали вогонь по Макіївці і Невському, усвідомлюючи, що там залишаються цивільні. 

Також ворог обстріляв Білогорівка із мінометів, артилерії та авіації. Ударів завдав і по Серебрянському лісу.

За добу росіяни здійснили 154 обстріли Луганщини, випустили 568 снарядів.

У Донецькій області минулої доби під вогнем загарбників перебували 10 населених пунктів: Багатир, Часів Яр, Авдіївка, Ласточкине, Семенівка, Неліпівка, Андріївка, Сіверськ, Північне, Курахове.

Пошкоджено житловий будинок, два ангари, залізничну колію, екскаватор, ЛЕП, адмінбудівлю ТОВ «Електросталь», два енергоблоки Курахівської ТЕС, лінію тепломережі. 

На Донеччині за добу четверо людей дістали поранення.

Читайте також: На Мар'їнському напрямку та в районі Авдіївки ворог активізувався - йдуть запеклі бої

У Миколаївській області вночі силами та засобами протиповітряної оборони було знищено три ударні БПЛА Shahed-131/136.

Вчора зранку та цієї ночі ворожі артилерійські обстріли фіксувалися по акваторії Очакова та Очаківської громади. Постраждалих немає.

В Одеській області вночі російські війська упродовж майже двох годин атакували ударними безпілотниками Ізмаїльський район. Сили ППО збили переважну кількість Shahed.

Загарбники прицільно атакували саме припортову інфраструктуру Подунавʼя. Пошкоджено складське приміщення, елеватор та вантажівки. Водій однієї з фур загинув. На місці сталася пожежа, яку оперативно ліквідували співробітники ДСНС.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 88 обстрілів, випустив 387 снарядів, з них по Херсону - 11 артилерійських обстрілів (29 снарядів).

Росіяни поцілили у райони 29 населених пунктів області; територію та споруди насосної станції у Бериславському районі.

Фото: Донецька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-