У Львові вшанували пам'ять загиблих захисників

У Львові вшанували пам'ять загиблих захисників

Фото
Укрінформ
У День Збройних сил України у Львові провели низку заходів та вшанували загиблих у боротьбі за незалежність України.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що зранку на Личаківському кладовищі вшанували пам’ять полеглих героїв, які віддали свої життя у боротьбі за вільну та незалежну Україну. Розпочали захід з Марсового поля, де поховані Герої. Опісля поклали квіти та запалили лампадки на полях почесних поховань №67 та №76.

У Львові вшанували пам'ять загиблих захисників / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

Долучилось до заходу керівництво області, духовенство, представники громадськості, а також родини українських захисників. Провели спільну поминальну молитву та виконали Державний Гімн України.

В обід у Гарнізонному храмі святих верховних апостолів Петра і Павла відбулася молитва за Збройні сили України.

Читайте також: Президент ушанував пам’ять полеглих воїнів

«Наші ЗСУ доводять, що зброя – це засіб захисту та повернення свого, а не вчинення звірств, актів тероризму, знищення мирних людей і міст. Наші ЗСУ щодня демонструють, що сила – це захищати інших, а не панувати над ними. Наші ЗСУ діями підтверджують, що Україна – понад усе! У День Збройних сил України дякуємо кожному та кожній, хто сьогодні є щитом правди, гідності та справедливості нашої Батьківщини. Віддаємо шану тим найвідданішим і найсміливішим доньками й синами України, які загинули за рідну державу як герої. Памʼятаємо!», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України.

Верховна Рада ухвалила Закон «Про Збройні сили України», «Про оборону України» 6 грудня 1991 року, а 13-го грудня – Концепцію оборони і будівництва Збройних сил України, які визначили основні принципи та напрями розбудови українського війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-