Справу про руйнування маєтку Гавсевича в Одесі передали до суду

Справу про руйнування маєтку Гавсевича в Одесі передали до суду

Фото
Укрінформ
Прокурори передали до суду обвинувальний акт стосовно власника одеського особняка Гавсевича та керівника підприємства-підрядника, яких обвинувачують у навмисному руйнуванні об’єкта культурної спадщини.

Про це повідомляє прокуратура Одеської області у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Прокурори Приморської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно власника особняка Гавсевича та керівника підприємства-підрядника за фактом умисного знищення, руйнування та пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин (ч. 5 ст. 298 КК України)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, власник особняка, який є об’єктом культурної спадщини, спільно з підрядником, без відповідного дозволу, провели низку будівельних робіт: було демонтовано огороджувальні й несні конструкції та перекриття північної частини будівлі-пам’ятки, її південно-західну частину, покрівлю, другий та третій поверхи східної частини, а також частково демонтовано огороджувальні конструкції східної частини будівлі.

Такі дії призвели до руйнування об’єкта культурної спадщини, зокрема її конструктивних елементів та архітектурно-художніх елементів інтер’єру приміщень.

Читайте також: Руйнування маєтку Гавсевича в Одесі є злочином проти культурної спадщини - МКІП

Особняк Гавсевича (архітектор С. Гальперсон) був збудований у 1903 році. Будівлю визнано пам’яткою архітектури і містобудування місцевого значення та взято під охорону держави.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня правоохоронці оголосили підозру в руйнуванні маєтку Гавсевича власнику будівлі і керівнику підприємства-підрядника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-