Жителів Козачої Лопані на Харківщині закликають евакуюватися

Жителів Козачої Лопані на Харківщині закликають евакуюватися

Укрінформ
Мешканців звільненого від російських загарбників селища Козача Лопань на Харківщині закликають евакуюватися через постійні удари з боку РФ.

Про це пише у Фейсбуці начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко.

“Вкотре закликаю місцевих мешканців виїжджати з Козачої Лопані, хоча б на зимовий період. Дергачівська міська рада готова допомогти з розміщенням на території санітарно-лікувальних закладів області. Детальну інформацію щодо цього можна отримати у старости Людмили Вакуленко або у Дергачівському гуманітарному центрі”, - зазначає Задоренко.

Читайте також: Росіяни обстріляли Козачу Лопань на Харківщині, зруйнована амбулаторія

Він опублікував фотографії з наслідками сьогоднішніх обстрілів Козачої Лопані - зруйнована амбулаторія та пошкоджена автівка медиків.

“Об’єкт не мав жодного відношення до військової інфраструктури, однак на його території постійно надавалася лікарська допомога козачанам, у більшості випадків пенсіонерам, які пережили російську окупацію і зараз вимушені жити у постійному стресі через ворожі обстріли”, - наголосив керівник Дергачівської громади.

За інформацією Задоренка, відзавтра медичний персонал амбулаторії продовжить надавати послуги жителям селища в іншому приміщенні.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня внаслідок російських артилерійських ударів зруйновано будівлю Козачолопанської медичної амбулаторії. Пошкоджень також зазнали автівки медиків, центральна система газогону, лінії електропередач.

Селище було в окупації з перших днів повномасштабного вторгнення. Його звільнили в ході контрнаступу ЗСУ у вересні 2022 року. Населений пункт росіяни обстрілюють із танків та артилерії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-