На волонтерському саміті у Львові назвали ключові виклики для суспільства

На волонтерському саміті у Львові назвали ключові виклики для суспільства

Фото
Укрінформ
У ході міжнародного волонтерського саміту голова Львівської ОВА Максим Козицький окреслив три ключові виклики для українського суспільства.

Про це Львівська ОВА повідомила у Фейсбуку передає Укрінформ.

«Ми мобілізували найдорожче, що є в державі, – людей. Зараз перед нами стоять три величезні виклики. По-перше, багато військових місяцями чекають на ротацію, бо їх нема на кого замінити. Львівська ОВА робить все, що від неї залежить, аби вирішити цю проблему. Це наш виклик. Але це також виклик для суспільства», - переконаний Козицький.

Ще одним викликом він вважає зменшення обсягів допомоги Україні з закордону.

«Це знову ж таки виклик для органів влади, волонтерів та суспільства – маємо мобілізувати внутрішні резерви. Це про матеріальні речі, але також про віру», - зазначив керівник ОВА.

І третім викликом він назвав те, що ПДФО із військових частин іде на центральний рівень. Козицький зауважив, що некритичні видатки у місцевих бюджетах стали меншими, але люди у громадах і влада усіх інших рівнів мають шукати резерви, щоб допомагати.

Читайте також: Зеленський підписав закон про перерозподіл «військового» ПДФО

Також, на переконання голови Львівської ОВА, в Україні поки що недостатньо мобілізували економічний ресурс. І це, вважає він, теж є відповідальністю влади, волонтерів і громад.

Як повідомлялося, у Львові розпочався третій міжнародний волонтерський саміт «Взаємодія волонтерів, військових та влади = перемога».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-