Суд в Одесі визнав винним китайського блогера, який знімав роботу ППО

Суд в Одесі визнав винним китайського блогера, який знімав роботу ППО

Укрінформ
В Одесі суд визнав винним китайського блогера, який знімав роботу української системи ППО. 

Про це йдеться в ухвалі Приморського районного суду Одеси, опублікованій у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Укрінформ. 

«Громадянин КНР…. за допомогою належного йому обладнання - фотоапарата фірми «Canon» …, знаходячись за місцем свого тимчасового проживання у квартирі … здійснив відеозапис роботи ППО на території м. Одеси, після чого, здійснюючи блогерську діяльність, оприлюднив на власному каналі… визнати винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.114-2 КК України», - йдеться в ухвалі суду. 

Зазначається, що за вказаними відеозаписами можливо ідентифікувати на місцевості розташування вогневих груп ВМС ЗСУ, кількість та вид застосованої техніки. Свої відеозаписи блогер викладав на власному «Youtube» каналі. 

«…доступ до вказаного каналу вільний та любий користувач міг переглянути на ньому відеозапис, у тому числі російський глядач, який може передати інформацію ворожій стороні», - зауважили в ухвалі. 

У судовому засіданні блогер свою вину визнав повністю, щиро розкаявся та запевнив, що вирішив припинити злочинну діяльність і всіляко сприятиме наближенню перемоги України. 

«Обвинувачений вчинив злочин проти основ національної безпеки України, який у відповідності до положень ст.12 КК України відносяться до категорії тяжких злочинів», - зазначають в ухвалі.

Читайте також: СБУ затримала тіктокера, який «засвітив» роботу ППО в Одесі

Втім, зважаючи на щире каяття обвинуваченого та його активне сприяння у розкритті злочину, суд звільнив блогера від відбування покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік та наклав на нього обов’язки, які регламентує ч.1 ст.76 КК України. Також суд змінив арешт на запобіжний захід у виді особистого зобов`язання до набрання вироком законної сили. 

Суд узяв до уваги те, що обвинувачений дотримується проукраїнської позиції, підтримує ЗСУ та здійснює волонтерську діяльність на користь ЗСУ. 

Відтак блогера звільнили з-під варти у залі суду. 

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський анонсував посилення протиповітряної оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-