В окупованому Маріуполі масово будують житло лише для приїжджих з РФ - Андрющенко

В окупованому Маріуполі масово будують житло лише для приїжджих з РФ - Андрющенко

Укрінформ
У Маріуполі окупаційна влада не будує житло для мешканців, чиї будинки було зруйновано, а лише будує квартири в іпотеку для приїжджих росіян.

Про це в Телеграмі повідомив радник голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Так зустрічає ранок проспект Будівельників, 105. Після шторму зірваний паркан наочно демонструє, що замість демонтованого будинку - нічого. Люди бідкаються по хатах знайомих без компенсацій та шансу на житло. Проте русня масовано будує іпотеку в Приморському та Центральному районах для русні», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі пролунав вибух – Андрющенко

Як повідомляв Укрінформ, в тимчасово окупованому загарбниками Маріуполі квартири в іпотеку продають за цінами вищими, ніж у Росії.

Агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів. Пошкоджено та зруйновано житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, підприємства тощо.

Загарбники також зносять пошкоджені будівлі, щоб приховати сліди своїх злочинів. Відомо, що у Маріуполі тільки в приватному секторі зруйновано три тисячі будинків. У приморське місто приїхало багато мігрантів з Росії начебто на його «відбудову».

Водночас російські окупанти перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-