U-LEAD та НАДС працюватимуть над підвищенням управління у місцевому самоврядуванні

U-LEAD та НАДС працюватимуть над підвищенням управління у місцевому самоврядуванні

Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» та Національне агентство України з питань державної служби підписали меморандум про співпрацю, де задекларували свою відданість спільній меті з удосконалення системи професійного навчання посадових осіб місцевого самоврядування в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку U-LEAD у Фейсбуці.

«Особливу увагу було приділено питанням підготовки до впровадження Закону України від 2 травня 2023 року № 3077-ІХ «Про службу в органах місцевого самоврядування» та крокам до розбудови професійної і ефективної служби в органах місцевого самоврядування. Продовжуємо працювати задля зміцнення організаційної та управлінської спроможності органів місцевого самоврядування», - зазначили в Програмі.

Як додали у НАДС, під час робочої зустрічі, що передувала підписанню меморандуму, сторони обговорили майбутні спільні заходи та ініціативи.

Зокрема, голова Нацагентства Наталія Алюшина детально зупинилася на дорожній карті впровадження нового Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування». Вона містить три ключові блоки: підготовку підзаконних актів та методичних рекомендацій, інформаційно-роз’яснювальну кампанію та заходи з професійної підготовки службовців місцевого самоврядування.

«Нашою метою є зміцнення організаційної та управлінської спроможності органів місцевого самоврядування. І звісно – розвиток системи професійного навчання посадових осіб місцевих громад. Підписання меморандуму є черговим важливим кроком у відносинах з Програмою U-LEAD. Упевнена, що наша співпраця буде ефективною і продуктивною», - зазначила Алюшина.

Читайте також: «Добре врядування»: українські та польські ОМС домовилися про побратимство - U-LEAD

Зі свого боку директор Програми «U-LEAD з Європою» Бастіан Файгель висловив упевненість в успішному і тривалому партнерстві з НАДС.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський у липні підписав Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (№ 3077-ІХ). Він передбачає розмежування статусу службовців місцевого самоврядування та виборних посадових осіб місцевого самоврядування; закріплення принципу політичної неупередженості службовців місцевого самоврядування, зі збереженням за ними конституційного права обиратися та гарантій, передбачених виборчим законодавством; упорядкування проведення відкритих конкурсів на посади службовців місцевого самоврядування; запровадження щорічного оцінювання результатів службової діяльності службовців місцевого самоврядування. У ньому міститься порядок професійного розвитку службовців місцевого самоврядування та механізм кар’єрного просування службовців місцевого самоврядування.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: ULEAD з Європою / ULEAD with Europe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-