Під час окупації Херсона росіяни викрали з музею картину, присвячену Голодомору

Під час окупації Херсона росіяни викрали з музею картину, присвячену Голодомору

Укрінформ
Російські солдати під час окупації міста викрали з херсонського художнього музею картину «Тридцяті роки в Україні» заслуженої художниці України Марії Шнайдер-Сенюк.

Про це у Фейсбуці повідомляє Херсонський художній музей, передає Укрінформ.

«У день пам'яті жертв Голодоморів згадаємо картину Заслуженої художниці України Марії Несторівни Шнайдер-Сенюк «Тридцяті роки в Україні», яка була викрадена окупантами з колекції нашого музею і зараз фактично є ілюстрацією подвійного злочину Росії», - йдеться у повідомленні.

За словами робітників музею, картина нагадує реквієм спочилим та закатованим. Образну характеристику постатей посилює жорсткий локальний колорит, обмежений скупими темними кольорами.

Читайте також: Біля Одеського художнього музею висадили дерева в пам’ять про загиблого на війні Бориса Айзенберга

«Почорнілі обличчя людей, страждання та смерть українців внаслідок політики, спрямованої на знищення української нації, геноцид — це жорстока та вбивча ланка того ланцюга, якого було накинуто на Україну протягом декількох століть імперського полону. Люди — наче тіні, вони йдуть до раю через поле життя, що наповнене горем та сльозами», - так описують картину в музеї.

Мистецтвознавці зазначають, через 90 років після зображених на полотні трагічних подій, росіяни знову застосовують проти українців нелюдські методи геноциду, щоб знищити українську націю.

Як повідомляв Укрінформ, херсонські музейники ідентифікували 50 робіт, вкрадених російськими військовими з художнього музею.

Фото: Херсонський художній музей

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-