Ракетний удар по селу Гроза: підозрюваних у наведенні оголосять у міжнародний розшук

Ракетний удар по селу Гроза: підозрюваних у наведенні оголосять у міжнародний розшук

Укрінформ
Підозрюваних у наведенні ракети по селу Гроза на Харківщині братів Мамонів найближчим часом оголосять у міжнародний розшук.

Про це повідомив журналістам заступник начальника ГУ Нацполіції в Харківській області - керівник слідчого управління Сергій Болвінов, передає кореспондент Укрінформу.

"Це буде міжнародний розшук. Я переконаний, що вони найближчими днями вже в розшуку, після відповідного рішення суду", - сказав Болвінов.

Він зауважив, що кримінальне провадження за підслідністю передано до СБУ, однак поліцейські також займаються цією справою, оскільки створена міжвідомча група.

Інших підозрюваних у слідства поки немає. Правоохоронцям ще не вдалося встановити, хто саме з місцевих жителів несвідомо під час побутового спілкування чи усвідомлено передавав братам інформацію про події в селі та, зокрема, про те, що відбуватиметься поминальний захід.

Як повідомлялося, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали в рідному селі. Загинули 59 людей. За інформацією правоохоронців, удару по кафе росіяни завдали ракетою “Іскандер-М”.

Читайте також: Мамони з Грози: що односельці розповідають про горе-братів

11 жовтня СБУ заявила, що підозрює в наведенні російської ракети 30-річного Володимира Мамона та його 23-річного брата Дмитра, які під час окупації перейшли на бік ворога, а потім утекли до РФ. Місцеві жителі розповіли, що Володимир Мамон здавав окупантам та особисто катував учасників АТО.

Фото: ДСНС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-