Кіровоградська облрада звернулася за роз’ясненням щодо рішення суду про звільнення її ексочільника

Кіровоградська облрада звернулася за роз’ясненням щодо рішення суду про звільнення її ексочільника

Укрінформ
Кіровоградська обласна рада звернулася до Кіровоградського окружного адміністративного суду із заявою про роз’яснення судового рішення щодо визнання незаконним звільнення колишнього очільника облради Сергія Шульги.

Про це повідомила Кіровоградська обласна рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Кіровоградська обласна рада звернулася до Кіровоградського окружного адміністративного суду із заявою про роз’яснення судового рішення. Вона має бути розглянута судом протягом 10 календарних днів. Подання такої заяви про роз’яснення зупиняє перебіг строку, встановленого судом для виконання його рішення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 20 листопада 2023 року Кіровоградський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про поновлення на посаді Сергія Шульги. Під час судового засідання були озвучені лише його вступна та резолютивна частини. Повний текст рішення буде наданий лише 29 листопада 2023 року.

У цей же день, 20 листопада, Шульга звернувся до обласної ради із заявою, до якої додав зазначене рішення та виконавчі листи. Ці документи спрямовані на розгляд постійної комісії з питань регламенту депутатської діяльності, свободи слова, правової та антикорупційної політики. Вона має підготувати відповідний проєкт рішення обласної ради та винести його на засідання сесії.

Рішення про поновлення на посаді голови Кіровоградської обласної ради має ухвалити виключно облрада на своєму пленарному засіданні.

Читайте також: Екссекретар міськради Херсона оскаржує відмову суду поновити її на посаді

Як повідомляв Укрінформ, на Кіровоградщині суд визнав незаконним звільнення ексочільника Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги.

Раніше, 25 квітня 2023 року, у Кропивницькому депутати облради на позачерговій сесії шляхом таємного голосування підтримали звільнення голови Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги. Він не визнав рішення депутатів як законне та направив позов до суду.

Фото: Ярослав Павленко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-