На Кіровоградщині суд визнав незаконним звільнення ексочільника облради

На Кіровоградщині суд визнав незаконним звільнення ексочільника облради

Укрінформ
На Кіровоградщині суд визнав незаконним звільнення ексочільника Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Дякую всім за підтримку – це перше, що хочу сказати після переможного вердикту суду щодо незаконного рішення сесії облради про моє звільнення. Сьогодні колегія суддів ухвалила не політичне рішення, а рішення, яке ґрунтується лише на законі. Як і обіцяв, частину коштів, які обласна рада має відшкодувати, скерую на підтримку наших захисників", - зазначив він.

Як йдеться в ухвалі Кіровоградського окружного адміністративного суду про відкриття провадження в адміністративній справі від 12 червня 2023 року, позивач звернувся з позовом до суду, у якому просив: визнати протиправним та скасувати рішення Кіровоградської обласної ради шістнадцятої сесії восьмого скликання від 25.04.2023 року №317 "Про звільнення голови Кіровоградської обласної ради; поновити його на посаді голови Кіровоградської обласної ради з 25.04.2023 року; стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Кіровоградської обласної ради на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу, починаючи з 25.04.2023 до дати ухвалення рішення у справі.

Читайте також: Екссекретар міськради Херсона оскаржує відмову суду поновити її на посаді

За даними ЗМІ, колегія суддів окружного адмінсуду Кропивницького ухвалила рішення поновити Сергія Шульгу на посаді та виплатити йому майже 199 тисяч гривень зарплати, яку він не отримав за період звільнення.

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня 2023 року у Кропивницькому депутати облради на позачерговій сесії шляхом таємного голосування підтримали звільнення голови Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги. Шульга не визнав рішення депутатів як законне та направив позов до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-