У Львові відбулась акція «Ангели пам’яті»

У Львові відбулась акція «Ангели пам’яті»

Фото, відео
Укрінформ
У Львові відбулася акція «Ангели пам’яті», під час якої школярі принесли до меморіалу Героїв Небесної сотні паперових ангеликів, які символізують пам'ять про всіх загиблих за гідність і свободу українців.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Діти власноруч виготовили символічних ангелів і тут почепити їх на меморіал чи поставити на пагорбі поруч. В такий спосіб ми хочемо всі разом згадати ті події, які були в Україні 10 років тому, і розказати дітям, чому ця революція така важлива для нашої держави», – сказав керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк.

У Львові відбулась акція «Ангели пам’яті» / Фото Романа Балука для Львівської міської ради

Впродовж дня до меморіалу приходять учні з усіх шкіл міста, щоб віддати шану загиблим під час Революції гідності та за українську незалежність.

Напередодні у Львові відбувся хід зі свічками у пам'ять про Героїв Небесної сотні та загиблих захисників України. Учасники акції відвідали літургію у храмі Святого Михаїла, звідки вирушили до меморіалу Героїв Небесної сотні. Тут відбулася спільна молитва, учасники підняли прапор України та запалили лампадки.

До Дня Гідності та Свободи у Львові відбулася тиха хода зі свічками / Фото: Львівська міська рада

До заходу долучились студенти Українського католицького університету, військовий оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та інші львів’яни.

Читайте також: Євромайдан і Революція Гідності: хроніка подій - на світлинах Укрінформу

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи. Його встановлено указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-