У Рубіжному із нещодавно обваленої багатоповерхівки загарбники виселяють мешканців у нікуди - ОВА

У Рубіжному із нещодавно обваленої багатоповерхівки загарбники виселяють мешканців у нікуди - ОВА

Укрінформ
Власників квартир будинку в тимчасово захопленому Рубіжному на Луганщині, де минулого тижні обвалився під’їзд, виселяють у гуртожиток без опалення.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомила в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Із багатоквартирного будинку в Рубіжному, де в листопаді стався обвал під’їзду, виселяють місцевих жителів. Поки що тільки із сусідніх під’їздів, які визнали аварійними. Окупанти запропонували декілька місць в гуртожитку без опалення і за відсутності деяких інших комунікацій. Більшості – кому не вистачило ліжок – рекомендували шукати притулок у родичів, або винаймати житло», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росія імітує інтеграцію окупованих територій – Юсов

Більше селити людей нікуди, оскільки в місті спорожнілі будинки і квартири зайняті військовими РФ та колаборантами.

У тих оселях, де є пічне опалення, виникла інша проблема. Так званий «уряд ЛНР» ухвалив новий порядок компенсації на придбання вугілля та дров на опалювальний період 2023-2024 років. На пільги можуть розраховувати лише ті, хто встиг отримати паспорт РФ.

Прийняли ухвалу в другий декаді листопада, коли люди мусили не шукати необхідні документи, стояти в чергах і очікувати, коли надійдуть гроші – а вже бути з теплом. Бюрократичні процедури займуть місяць-два. До середини зими, можливо, впораються.

Читайте також: У Сєвєродонецькому районі Луганщини залишаються близько 50 тисяч місцевих жителів

Утім, якщо в людини відсутній паспорт РФ, як у багатьох жителів сільських районів, то на компенсацію можна не розраховувати, а зустрічати «руську зиму», зауважують в ОВА.

Як повідомляла Луганська ОВА, окупаційна влада Луганщини визнала проблему із паспортизацією населення віддалених районів регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-