Команда ЮНІСЕФ відвідає прифронтові райони в Україні

Команда ЮНІСЕФ відвідає прифронтові райони в Україні

Укрінформ
Команда ЮНІСЕФ відвідає прифронтові райони в Україні, щоб ознайомитися з ситуацією на місцях та оцінити можливості для допомоги.

Про це сказав голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде під час брифінгу на полях заходу "Дитинство 365: Право бути собою", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, ми працюємо і на прифронтових територіях. Разом із заступником нашого директора я поїду в регіони, щоб на власні очі побачити,.. яка там гуманітарна ситуація", - сказав Мамедзаде.

За його словами, в Україні "немає жодної дитини, яка б не постраждала" внаслідок російської агресії. Голова представництва ЮНІСЕФ зазначив, що у понеділок уранці відвідав Ірпінь та Бучу, де побачив, що для українських дітей умовою доступу до дошкільної та шкільної освіти "фактично є наявність укриття". У цьому зв'язку він згадав про роботу, яку ЮНІСЕФ проводить із української владою у напрямку створення укриттів при освітніх і медичних закладах.

Читайте також: ДСНС спільно з ЮНІСЕФ запустили інформкампанію задля безпеки дітей

"Ми знаємо, що в деяких населених пунктах, на жаль, поки що неможливо забезпечити дітям можливість навчатися очно. Тому ми маємо підтримувати онлайн-навчання. Нещодавно ми надали дітям цифрове обладнання, щоб вони могли навчатися", - зазначив голова представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Він також висловив сподівання, що завдяки створенню укриттів у закладах освіти "все більше і більше дітей повертатиметься до офлайн-освіти".

Читайте також: Зеленська зустрілась з регіональною директоркою ЮНІСЕФ

Як повідомлялося, 20 листопада відзначається Всесвітній день дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-