Депортований окупантами з Маріуполя підліток Богдан Єрмохін залишив територію РФ

Депортований окупантами з Маріуполя підліток Богдан Єрмохін залишив територію РФ

Фото
Укрінформ
Маріупольський підліток Богдан Єрмохін, якому вручили повістку до армії РФ, виїхав з Росії, він перебуває в Білорусі разом із сестрою.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ

"Викрадений із Маріуполя підліток-сирота Богдан Єрмохін покинув Росію. Про це публічно повідомили сам Єрмохін та його адвокат Катерина Бобровська. Підліток прилетів до Білорусі і зараз перебуває там разом із сестрою, яка є законною опікункою Богдана, за інформацією Бобровської", - повідомив він.

Раніше український уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що українська сторона домовилась про повернення маріупольського підлітка Богдана Єрмохіна. Лубінець підтвердив, що є домовленості про повернення Богдана до України та його возз’єднання з сестрою.

Як повідомлялося, Богдан Єрмохін - сирота з Маріуполя, хлопець кілька років тому втратив обох батьків. До початку повномасштабної війни він навчався у металургійному коледжі у Маріуполі, його законним представником був директор навчального закладу. Після того, як місто перейшло під контроль російських військ, Єрмохіна вивезли на територію РФ і передали до прийомної родини у Підмосков'ї.

Читайте також: Росія перешкоджає поверненню в Україну підлітка з Маріуполя - на нього чинять тиск

У листопаді 2023 року стало відомо, що Єрмохіну призначили прийом у підмосковному військкоматі на грудень 2023 року, коли йому виповниться 18 років.

Підліток записав звернення до Президента України Володимира Зеленського із проханням допомогти йому повернутися в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-