Уряд Німеччини цьогоріч надав понад ₴65 мільйонів допомоги Сумщині

Уряд Німеччини цьогоріч надав понад ₴65 мільйонів допомоги Сумщині

Фото
Укрінформ
Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх та посол ФРН Мартін Єґер обговорили напрямки продовження співпраці.

Про це повідомляє Сумська ОВА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Тільки у 2023 році Урядом Німеччини для Сумської області надано допомогу у понад 65 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Артюх подякував за підтримку, зазначивши, що зокрема вдалось забезпечити генераторами прикордонні громади, які щодня потерпають від обстрілів.

Читайте також: Обстріли Сумщини: майже 200 вибухів за добу, є поранені

"Особлива подяка за сучасний модульний медичний центр, який працюватиме в Тростянецькій громаді», - додав він.

У ході зустрічі обговорювались проблеми безпекової ситуації в області, заходи евакуації населення з 5-кілометрової зони, допомоги у поверненні людей з окупованих територій, перспективи відновлення Сумщини, можливості реалізації інвестпроєктів, розвитку бізнесу.

Читайте також: Представниця U-LEAD ознайомила посла Німеччини із ситуацією у громадах Сумщини

У питанні охорони здоров’я обговорювалась можливість допомоги міжнародних партнерів у створенні додаткових модульних центрів.

«Після окупації, після пережитого жителями, в області почастішали інфаркти та інсульти – Є мета створити потужний кардіоцентр у Сумах. Є кадровий потенціал, але не маємо бази. Ваша допомога у цьому питанні була б дуже цінною», - зазначив начальник ОВА.

Озвучувалися на зустрічі й інші питання, зокрема, забезпечення автобусами дитячих будинків сімейного типу, активізація співпраці з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста тощо.

Читайте також: Російські ДРГ щомісяця по 9-10 разів намагаються зайти на Сумщину і Чернігівщину - Наєв

Після закінчення офіційної зустрічі німецька делегація відвідала заклад профтехосвіти в Сумах, будівлі якого були зруйновані терористичним ракетним ударом 29 липня цього року.

Як повідомляв Укрінформ, посол Німеччини в Україні Мартін Єгер під час зустрічей у ході дводенної поїздки до Сум обговорював питання ППО, відновлення, підтримку громад і захист свободи в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-