У Маріуполі збільшуються кладовища, людей ховають у траншеях

У Маріуполі збільшуються кладовища, людей ховають у траншеях

Відео
Укрінформ
У тимчасово окупованому російською армією Маріуполі збільшуються кладовища, людей ховають у траншеях, як неідентифікованих осіб.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила міська рада українського Маріуполя та опублікувала відповідне відео з цвинтаря.

«Маріупольські кладовища збільшуються… В окупованому Маріуполі стало більше могил на місцевому Старокримському кладовищі. Людей ховають у траншеях, як неідентифікованих осіб», - йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що це можуть бути перепоховання загиблих маріупольців під час блокади 2022 року, адже у місті досі чимало стихійних поховань. Крім того, у місті зростає смертність через критичний стан медицини.

Читайте також: У Маріуполі загарбники облаштовують військові бази поза промзоною заводів

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

Загарбники знищують у місті пошкоджені ними будинки, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Читайте також: Для повного відновлення Маріуполя знадобиться 20 років - мер

Медична система загарбаного росіянами Маріуполя практично не працює, бракує лікарів у медичних закладах, немає необхідного обладнання.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-