Російська армія за добу атакувала дев'ять областей України

Російська армія за добу атакувала дев'ять областей України

Укрінформ
Армія Російської Федерації упродовж доби здійснила атаки на дев'ять областей України, є загиблі і поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах станом на 9:00 четверга, 16 листопада.

У Чернігівській області ворог із мінометів, артилерії і танку здійснив п'ять обстрілів по Новгород-Сіверському району. Зафіксовано 24 вибухи. Внаслідок обстрілу поранено жінку-волонтера, яка на автомобілі доставляла у села Новгород-Сіверської громади гуманітарну допомогу. Зафіксовано вибухи від некерованих артилерійських ракет поблизу кордону Новгород-Сіверської громади.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили 10 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів області. Зафіксовано 46 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська, Хотінська, Юнаківська, Середино-Будська громади.

По Середино-Будській громаді здійснено обстріли з міномета (18 вибухів). Внаслідок одного з мінометних обстрілів поранено місцевого жителя. Також пошкоджено ЛЕП.

У Запорізькій області минулої доби військовослужбовці РФ завдали 141 удар по 25 населених пунктах області. 121 артобстріл прийшовся по території Гуляйполя, Оріхова, Залізничного, Новоандріївки, Білогір'я, Левадного, Полтавки, Темирівки, Роботиного, Кам'янського, П'ятихаток, Лобкового, Плавнів та інших прифронтових міст і сіл.

Загарбники здійснили 3 ракетні удари по Зарічному, 16 атак з БПЛА по Гуляйполю, Новоандріївці, Новодарівці, Малій Токмачці, Чарівному, Полтавці, Новоіванівці, Малим Щербакам та Степовому, а також обстріляли з РСЗВ Новоданилівку.

В результаті артобстрілу по Новоандріївці поранення отримав 67-річний місцевий житель – його доправлено до лікувальної установи.

Надійшло 63 повідомлення про руйнування житлових будинків, господарських споруд та об'єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вночі ворог продовжив терор Нікопольщини. Обстріляв район тричі – сам Нікополь, Мирівську та Марганецьку громади. Випустив з десяток снарядів з важкої артилерії. Без наслідків.

Вчора вранці ворог атакував Нікопольський район. Вдарив з важкої артилерії по Марганецькій громаді. Загиблих та постраждалих немає.

У Харківській області вночі ворог завдав ракетного удару, попередньо С-300, по Чугуєву. Зафіксовано приліт в землю біля будівлі закладу освіти. Пошкоджено будівлю школи та приватний будинок. Попередньо — без постраждалих.

На Слобожанському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали Козача Лопань, Ветеринарне Харківського району, Стариця, Бударки Чугуївського району.

На Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області, де українські захисники відбили 7 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Іванівка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Піщане.

Читайте також: Росіяни атакували теплоелектростанцію у прифронтовому регіоні

Внаслідок обстрілу селища Дворічна Куп'янського району отримав осколкове поранення чоловік 74 років.

У селі Сороківка Харківського району 41-річний цивільний чоловік у лісосмузі підірвався на вибухонебезпечному предметі. Госпіталізований з пораненням.

У Луганській області бойові дії минулої доби точилися біля Надії на Сватівщині, але всі штурми росіян українські захисники відбили.

Серебрянський ліс ворог обстріляв з авіації. Із мінометів та артилерії – Білогорівку і Невське.

За добу російські війська здійснили 143 обстріли (549 снарядів).

У Донецькій області росіяни здійснили 22 обстріли населених пунктів. Під вогнем ворога перебували: Курахове, Авдіївка, Селидове, Красногорівка, Торецьк, Очеретине, Південне, Євгенівка, Карлівка, Трудове, Богоявленка, Сокіл, Покровськ.

Пошкоджено 40 житлових будинків (з них 13 – багатоквартирні), господарча споруда, фельдшерсько-акушерський пункт, магазин, цивільний автомобіль, будівля коледжу, мережа теплопостачання, трансформатор, електромережа.

За добу на Донеччині дві людини загинули, ще п'ять дістали поранень.

У Миколаївській області сьогодні вночі силами та засобами протиповітряної оборони було знищено один ударний БпЛА типу «Shahed 131/136».

Вчора ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Також вночі ворожі обстріли фіксувалися по береговій лінії Куцурубської громади. Без постраждалих.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 94 обстріли (531 снаряд), з них по Херсону — 11 обстрілів (45 снарядів).

Росіяни поцілили у райони 25 населених пунктів області; навчальний заклад у Херсонському районі.

За добу на Херсонщині одна людина дістала поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-