Вибухотехнікам Харківщини передали спецмашину для розмінування українського виробництва

Вибухотехнікам Харківщини передали спецмашину для розмінування українського виробництва

Фото
Укрінформ
На Харківщині передали вибухотехнікам спецмашину для розмінування українського виробництва.

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні спільно з головою Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Метью Голлінгвортом передали вибухотехнікам Харківщини спецмашину для розмінування українського виробництва", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що машина для виявлення вибухонебезпечних предметів розроблена харківськими виробниками. Техніка закуплена за кошти Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні.

Цього року коштом ООН заплановано закупити ще дві такі машини. Усі вони працюватимуть на території області в межах проєкту з очищення та відновлення земель сільськогосподарського призначення.

Читайте також: На Херсонщині сапери обстежили майже 20% правобережжя

Таким чином на сьогодні Харківщина має 9 машин для розмінування, 2 з них - українського виробника. Вартість спецтехніки - 5,6 млн грн, що значно дешевше закордонних аналогів.

Забрудненість сільськогосподарських земель вибухонебезпечними предметами є однією з найбільш актуальних проблем після деокупації більшої частини області. Вже обстежили понад 8 тисяч га території та знищили майже 136 тисяч вибухонебезпечних предметів. Втім, поки розмінування майже не проводилося на землях сільськогосподарського призначення, а завдяки машині для підготовки ґрунту буде можливість значно прискорити цей процес.

Унікальність розробленої фахівцями Харківщини машини для розмінування полягає в універсальності та ефективності. Ремонт цієї техніки є швидким і доступним, бо вона створена на потужностях, розташованих в області. При ушкодженнях середньої тяжкості відновлення триває від 3 годин до 1 доби. У випадку, якщо машина зазнає суттєвих пошкоджень, повністю відремонтувати її можна впродовж 3 діб.

Читайте також: Українські сапери з початку року більш як 800 разів залучали дрони для розмінування

Як повідомляв Укрінформ, підрозділи Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України із 6 по 12 листопада розмінували територію площею 1813,5 гектара.

Фото: Олег Синєгубов, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-