Російські війська за добу атакували дев’ять областей України

Російські війська за добу атакували дев’ять областей України

Укрінформ
Армія Російської Федерації впродовж доби атакувала дев’ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на ранок понеділка, 13 листопада.

У Чернігівський області за добу був зафіксований один обстріл. Росіяни обстріляли з міномету Корюківський район. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

У Сумській області вночі росіяни здійснили мінометний обстріл Краснопільської громади. Без наслідків.

Вчора протягом дня росіяни здійснили шість обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 20 вибухів з міномету та артилерії. Обстрілів зазнали Юнаківська, Краснопільська, Миропільська та Шалигинська громади. Минулося без наслідків.

Читайте також: У Харкові російська ракета С300 влучила у землю біля розважального закладу

У Запорізькій області росіяни обстріляли 21 населений пункт, зафіксовано 57 ударів.

54 артобстріли прийшлися по території прифронтових міст та сіл, зокрема Гуляйполя, Залізничного, Клапанів, Преображенки, Новоандріївки, Новоданилівки, Малої Токмачки, Білогір'я, Полтавки, Лугівського, Кам'янського й Плавнів.

Також ворог гатив з авіації по Оріхову й Роботиному та атакував безпілотниками Левадне.

Місцеві жителі не постраждали, однак надійшло повідомлення про руйнування будинку.

У Дніпропетровській області протягом вчорашнього дня загарбники тероризували Нікопольський район. Спрямували два дрони-камікадзе на районний центр. Гатили по ньому та Марганецькій громаді й з важкої артилерії.

Пошкоджені п'ятиповерхівка, чотири приватні будинки, дві господарські споруди, лінія електропередач.

Читайте також: Ворог за добу випустив по Херсонщині 279 снарядів, один загиблий

Від вечора агресор двічі обстріляв Нікопольщину. З важкої артилерії вгатив по Марганецькій та Червоногригорівській громадах. Випустив понад півдесятка снарядів.

Уражені території ще обстежують. Без жертв.

У Харківській області вчора ворог завдав ракетного удару, попередньо ЗКР С300, по Шевченківському району Харкова. Зафіксоване влучання в землю біля розважального комплексу. Постраждалих немає.

На Слобожанському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Вовчанськ, Нестерне Чугуївського району та Дворічанське Куп'янського району.

На Куп’янському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Іванівка та Кислівка, де українські захисники відбили 11 атак.

Також ворог завдав удару КАБ по с. Чернещина Ізюмського району, пошкоджено приватний будинок.

Внаслідок обстрілу с. Новоосинове Куп'янського району пошкоджено кафе, горіла котельня.

Також обстріляний Куп’янськ-Вузловий. Без постраждалих.

Читайте також: Авдіївка під обстрілами: стало відомо про трьох поранених місцевих жителів

У Луганській області за учора відбиті чотири ворожі атаки поблизу Новоєгорівки. Білогорівка та територія Серебрянського лісу зазнали й ударів з неба. Від обстрілів постраждали Невське та Макіївка.

За добу ворог здійснив 133 обстріли, випустивши 537 снарядів.

У Донецькій області росіяни здійснили 21 обстріл. Під вогнем опинились: Орлівка, Авдіївка, смт. Північне, Торецьк, Ласточкине. Пошкоджені 9 житлових будинків (з них два – багатоквартирні), ЛЕП, цех ПрАТ «АЗМК».

У Миколаївській області вчора зафіксовано ворожий артилерійський обстріл по місту Очаків. Постраждалих немає. Також вчора ввечері та сьогодні вночі ворог завдавав артилерійських обстрілів по селу Солончаки та Дніпровське Куцурубської громади. Без постраждалих.

По Херсонській області за добу по області ворог здійснив 53 обстріли, випустивши 279 снарядів, по Херсону стріляв тричі.

Росіяни поцілили у райони 28 населених пунктів області.

Вчора ворог вдарив по Дніпровському району Херсона. Через обстріл на власному подвір’ї загинув 64-річний чоловік. Він отримав вибухову травму, несумісну з життям. Медики, які приїхали на місце, лише констатували смерть. Дружина загиблого госпіталізована. У 64-річної жінки вибухова, закрита черепно-мозкова травми, осколкові поранення ніг, струс головного мозку. Стан – середньої важкості. Лікарі надають їй необхідну допомогу.

Всього за добу через російську агресію одна людина загинула, одна дістала поранення.

Як повідомляв Укрінформ, на Мар’їнському напрямку Сили оборони за минулу добу відбили 24 атаки російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-