У Львові вшанували пам’ять жертв Голокосту

У Львові вшанували пам’ять жертв Голокосту

Фото
Укрінформ
У Львові з лампадками та молитвою вшанували пам’ять жертв Голокосту - Львівського гетто та Янівського концтабору з нагоди 80-х роковин їх ліквідації.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Сьогодні у Львові вшанували 80-ті роковини ліквідації Львівського гетто і Янівського концтабору. Очільник міста Андрій Садовий, представники єврейських організацій, громадськість та духовенство запалили лампадки й поклали квіти до пам’ятника жертвам Львівського гетто, та спільно помолились», - йдеться у дописі.

Також відбулось покладання квітів до пам’ятного каменю на місці колишнього Янівського концтабору.

«Сьогодні, будучи у часі війни, ми глибше розуміємо цю трагедію, яку пережив єврейський народ», - зазначив Львівський міський голова Андрій Садовий.

У Львові вшанували пам’ять жертв Голокосту / Фото: Львівська міська рада

Водночас у Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія Терору» розпочався концерт-молитва ансамблю єврейської пісні SHTRUDL-Band.

Читайте також: Атака ХАМАС проти Ізраїлю є найжорстокішою з часів Голокосту – фон дер Ляєн

Львівське гетто було найбільшим на території СРСР і третім за величиною у Східній Європі. За два роки існування через гетто пройшли понад 136 тисяч євреїв. Життя у гетто було важким: поряд із терористичним акціями і погромами окупаційної влади, був голод і антисанітарія. У гетто не вистачало води та продуктів харчування, медичного забезпечення, житла. Євреї не могли пересуватись вільно містом, користуватись майном, громадським транспортом, бувати у публічних місцях. Коли євреїв катували і розстрілювали, то у концтаборі на Янові оркестр з ув’язнених виконував мелодію «Танго смерті».

За даними дослідників, у Львівському гетто і Янівському концтаборі загинули понад 250 тисяч людей, хоча встановити точну цифру дуже складно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-