Снігурівська громада на Миколаївщині відзначає річницю визволення від російських загарбників

Снігурівська громада на Миколаївщині відзначає річницю визволення від російських загарбників

Відео
Укрінформ
У місті Снігурівка Миколаївської області відзначають річницю визволення від російських загарбників.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Снігурівської МВА Іван Кухта, передає Укрінформ.

“10 листопада ми відзначаємо важливу подію – День визволення Снігурівки від російських окупантів. Саме цього дня у 2022 році українське військо звільнило наше місто від жахливої окупації, яка тривала 236 днів”, - поінформував Кухта.

За його словами, цього самого дня на центральній площі міста бійці 131-го окремого розвідувального батальйону підняли Державний прапор України. Радості місцевих жителів не було меж. Люди дочекалися ЗСУ та плакали від щастя бути вільними на своїй землі.

“Цього дня ми перш за все вшановуємо хвилиною мовчання кожного полеглого героя, який наближав звільнення від окупації, кожного земляка, який не повернувся з поля бою, але який ціною власного життя наблизив нашу майбутню перемогу над ворогом, яка обов'язково буде”, - додав начальник МВА.

Читайте також: У Снігурівській громаді на Миколаївщині запустили п’ять свердловин для питної води

Як повідомлялося, російські війська захопили Снігурівку 19 березня 2022 року. Перед цим місто кілька разів обстрілювалося ворогом. 14 березня після авіанальоту було зруйновано майже цілий квартал.

За даними місцевої влади, у місті було зруйновано 80 відсотків будинків. Найбільше постраждав приватний сектор та адміністративні будівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-