Херсонщина готується відновлювати критичну інфраструктуру на лівобережжі після деокупації

Херсонщина готується відновлювати критичну інфраструктуру на лівобережжі після деокупації

Укрінформ
Влада Херсонщини готується відновлювати критичну інфраструктуру на лівобережжі після деокупації території, як це було на правобережжі, де ворог, відступаючи, нищив такі об’єкти.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«На жаль, ми також чули таку інформацію (про те, що на ТОТ Херсонщини російські загарбники мінують критичну інфраструктуру - ред.). З однієї сторони, це погано, ми пам’ятаємо, коли…після звільнення…Херсона тут не було світла, опалення, газу, води, і треба було оперативно це відновлювати», - сказав Толоконніков.

З іншого боку, за його словами, це гарний знак, який свідчить, що окупанти планують відступати. Толоконніков також зазначив, що влада Херсонщини готується відновлювати на лівобережжі такі об’єкти, не розраховуючи на те, що, відступаючи, російські окупанти залишать населенню критичну інфраструктуру.

Читайте також: З небезпечних територій Херсонщини вже евакуювали 287 дітей з родинами

Керівник пресофісу запевнив, що військові адміністрації мають, зокрема, стратегічний запас генераторів, запас паливної деревини, є необхідні запаси у міжнародних партнерів.

Формувався також і кадровий резерв, який працюватиме на лівобережжі, наразі ці люди допомагають відновлювати правобережжя, у них є розуміння того, як діяти першочергово, щоб допомогти населенню.

Як повідомляв Укрінформ, військові адміністрації готуються працювати після деокупації лівобережжя Херсонщини.

На тимчасово захопленій території Херсонської області російські загарбники мінують критичну інфраструктуру.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-