З восьми небезпечних населених пунктів Донеччини залишається евакуювати 185 дітей - ОВА

З восьми небезпечних населених пунктів Донеччини залишається евакуювати 185 дітей - ОВА

Укрінформ
З восьми небезпечних населених пунктів Донеччини, які постійно обстрілюються російською армією, ще залишається евакуювати 185 дітей.

Про це повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, передає кореспондент Укрінформу.

«У звʼязку з ускладненням безпекової ситуації у деяких населених пунктах 13 жовтня цього року було проведено чергове засідання комісії ОВА, де розглянули питання необхідності проведення обовʼязкової евакуації в примусовий спосіб додатково ще у восьми населених пунктах області, в яких станом на 10 жовтня перебували 273 дитини. Це такі населені пункти, як Торецьк, селища Щербинівка, Петрівка, Неліпівка, Північне Бахмутського району, також селище Очеретине, села Катеринівка, Єлизаветівка Покровського району», - сказав Петлін.

Він зазначив, що вказані населені пункти розташовані в безпосередній близькості до лінії бойових дій та перебувають під постійними обстрілами. І з 24 лютого розпочалась та триває досі евакуація з цих населених пунктів.

«Станом на 1 листопада із зазначених населених пунктів були евакуйовані 110 дітей. Додатково там виявили ще 22 дитини. Наразі залишається евакуювати 185 дітей із цих восьми населених пунктів», - зауважив Петлін.

Читайте також: У населених пунктах Донеччини багато людей залишилося, але з Авдіївки всіх дітей вивезли - ОВА

Він також уточнив, що на Донеччині з березня цього року, коли була оголошена примусова евакуація неповнолітніх з небезпечних 35 населених пунктів, евакуювали 528 дітей.

«Були моменти, коли значно ускладнювалася безпекова ситуація в деяких громадах області, тому з метою захисту дітей, які перебувають у зоні проведення воєнних дій, на засіданнях регіональної комісії з питань техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Донецької області приймалися рішення про проведення обовʼязкової евакуації дітей примусово, дітей з батьками, людей, які їх замінюють, або з іншими законними представниками. …З березня були евакуйовані загалом 528 дітей з 35 населених пунктів», - поінформував посадовець.

Він нагадав, коли і скільки евакуйовували дітей з різних районів області.

Так, 31 березня 2023 року було ухвалене рішення про евакуацію з 21 населеного пункту Волноваського, Бахмутського та Покровського районів, де на той час перебували 126 дітей, із них тільки в Бахмуті була 41 дитина. Ця евакуація була розпочата 7 квітня, і діти були вивезені.

23 травня відбулося чергове засідання комісії, і було вирішено евакуювати дітей із семи населених пунктів Краматорського, Покровського і Бахмутського районів, де на той час перебували 239 дітей - ця евакуація була розпочата з 1 червня і діти були евакуйовані.

Читайте також: З Харківщини примусово евакуюють 275 дітей

Далі, 17 липня, на обласній комісії було ухвалене рішення про евакуацію ще додатково з дев’яти населених пунктів Краматорского района, в яких мешкали 159 дітей. Ця евакуація була розпочата 8 серпня, і неповнолітніх було вивезено в безпечні місця.

За словами Петліна, 10 жовтня були завершені так звані перші три хвилі обовʼязкової евакуації дітей у примусовий спосіб з їх опікунами або рідними.

«У підсумку проведених евакуацій загалом з Донеччини вивезли 528 дітей з 35 населених пунктів», - підсумував посадовець.

Як повідомлялося, станом на 24 лютого 2022 року на підконтрольній українській владі території Донецької області перебували близько 1 млн 973 тис. осіб, на 1 листопада 2023 року з області вже евакуювалися майже 1 млн. 345 тис. цивільних осіб, із них близько 161,75 тис. дітей та близько 41,8 тис. осіб з інвалідністю. Наразі на підконтрольній українській владі територіях залишаються близько 522 тис. осіб. В особливо небезпечних районах області проводиться примусова евакуація неповнолітніх дітей у супроводі дорослих батьків чи родичів.

Читайте також: Обов’язкова евакуація дітей - це порятунок, а не вилучення з родин

Наразі евакуація з Донеччини проводиться з міста Покровськ евакуаційним потягом до Житомирської області.

Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог убиває і травмує цивільних мешканців та руйнує інфраструктурні об’єкти.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-