Росіяни позначили заклади освіти на Миколаївщині як військові цілі - Кім

Росіяни позначили заклади освіти на Миколаївщині як військові цілі - Кім

Укрінформ
Російські загарбники майже усі заклади освіти на Миколаївщині позначили як військові цілі, тому проводити начання там офлайн не можна.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім під час брифінгу в ОДА 28 жовтня, відповідаючи на запитання журналістів, чому не працюють школи, як в інших регіонах, передає Укрінформ.

"Миколаївщина тривалий час була прифронтовим регіоном і деякі навчальні заклади нетривалий проміжок часу використовувалися нашими військовими. Тому росіяни їх усі позначили як військові цілі. Там давно немає військових, але росіяни ж тупі і будь-якої миті, навіть через пів року, вони можуть вдарити по школі чи іншому освітньому закладу. Отож ми не можемо ризикувати і проводити навчання офлайн", - сказав Кім.

Він зауважив, що радилися з цього питання багато разів, зважували всі "за" і "проти", але вирішили все ж трохи ще почекати.

Читайте також: На Миколаївщині вночі ППО знищила два ударні дрони, є влучання

Як повідомляв Укрінформ, на Миколаївщині станом на 1 вересня 2023 року було облаштовано 110 повноцінних укриттів у навчальних закладах, які повністю відповідають нормам. Це становить трохи більше 10% від потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-