У Житомирі відкрили виставку малюнків американських дітей, присвячену Україні

У Житомирі відкрили виставку малюнків американських дітей, присвячену Україні

Фото
Укрінформ
У Житомирі в приміщенні Прозорого офісу відкрили виставку малюнків американських дітей «Пліч-о-пліч з Україною».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Виставка «Пліч-о-пліч з Україною» приїхала зі США, а саме зі штату Вірджинія. Це відгук американських дітей на нашу виставку, яку ми малювали з моїм сином Кирилом та іншими українськими дітьми, коли в Бучі та Ірпені сталися події, про які всі знають. Ті малюнки поїхали у США завдяки Анастасії Сайферс та її чоловіку. Там вони експонувалися в аеропорту Вашингтона та інших американських містах. Саме через таку культурну складову вдавалося переконувати американців допомагати Україні», - розповіла голова громадської організації «Центр суспільних комунікацій» Ірина Ярмоленко.

У Житомирі відкрили виставку малюнків американських дітей, присвячену Україні / Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

За її словами, виставка складається майже зі 100 малюнків, які створили американські діти віком 7-15 років. Частина картин зараз перебуває в Італії.

Читайте також: У Музеї історії Києва відкрилась виставка живопису «Мальовнича Україна» - МКІП

Виставку «Пліч-о-пліч з Україною» вже експонували у Верховній Раді, Ірпені та 10 містах Італії. У Житомирі вона діятиме впродовж двох тижнів, а далі поїде в Одесу та Львів. Наприкінці року малюнки американських дітей передадуть українським військовим на передову.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі відбувся XV міжнародний фестиваль «Дні польської культури», присвячений 550-річчю від дня народження Миколи Коперника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-