Коригувальник ракетних ударів по Черкащині сидітиме довічно

Коригувальник ракетних ударів по Черкащині сидітиме довічно

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі ворожому агенту, який коригував удари російської армії по військовій та критичній інфраструктурі Черкаської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Слідством встановлено, що житель Херсонської області працював на головне управління генерального штабу збройних сил Росії, відоме як ГРУ.

Коли росіяни вдерлися на Херсонщину, чоловік перейшов на бік загарбників. Він добровільно вступив до «ліберально-демократичної партії Росії» (раніше очолюваної Жириновським), яка облаштувала свій «осередок» у Херсоні.

Як зазначається, зловмисник закликав місцевих жителів підтримати агресора та пропонував військовим РФ свою допомогу у війні проти України. Так він потрапив у поле зору російської воєнної розвідки, яка згодом завербувала його та поставила завдання – виїхати в Черкаську область для збору розвідданих.

Читайте також: Перший вирок за держзраду: мешканець Запоріжжя отримав довічне з конфіскацією всього майна

Для маскування злочинної діяльності фігурант вирушив на Черкащину як переселенець. Там він намагався визначити ключові транспортні розв’язки, а також координати адміністративних будівель та підприємств оборонно-промислового комплексу. Для комунікації із загарбниками використовував анонімний чат у месенджері.

Контррозвідка СБУ затримала російського агента у травні, коли той фотографував підприємство Укроборонпрому.

Встановлено, що фото- й відеозображення заводу та геолокація його об’єктів були потрібні росіянам для підготовки удару по підприємству.

Читайте також: Коригувальниця ракетних ударів по Кіровоградщині отримала довічне ув’язнення

Під час затримання правоохоронці вилучили у фігуранта мобільний телефон, який використовувався для листування з представником російського ГРУ.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, суд призначив 12 років ув’язнення агенту російської розвідки, який коригував ракетно-артилерійські удари ворожих військ по місцях масового скупчення людей у Харкові, зокрема по найбільшому в Україні ринку «Барабашово».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-