Коригувальниця ракетних ударів по Кіровоградщині отримала довічне ув’язнення

Коригувальниця ракетних ударів по Кіровоградщині отримала довічне ув’язнення

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі зрадниці, яка передавала російським загарбникам дані про розташування військової та критичної інфраструктури у Кіровоградській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України

Засудженою є жителька Олександрійського району Кіровоградської області, дистанційно завербована Федеральною службою безпеки РФ після початку повномасштабного вторгнення загарбників в Україну. 

Слідство встановило, що за переданими фігуранткою координатами російські війська неодноразово завдавали ракетні удари по території регіону. Серед основних цілей ворога були підприємства Укроборонпрому і нафтопереробної галузі.

Для збору розвідувальних даних засуджена об’їжджала територію області та приховано фіксувала локації українських об’єктів із прив’язкою до місцевості.

Зібрану інформацію жінка відправляла у вигляді текстових повідомлень через месенджер своєму "зв’язковому" – знайомому бойовику загарбницьких угруповань РФ, який воює на східному фронті. Останній "звітував" своєму російському куратору з ФСБ.

Читайте також: Удар по «Барабашово» в Харкові: коригувальник отримав до 12 років тюрми

Служба безпеки України затримала зловмисницю в березні цього року під час фотографування одного із заводів.

Під час обшуків правоохоронці вилучили в затриманої мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російськими загарбниками.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав зловмисницю винною за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, жителя Запоріжжя засудили до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна за те, що передавав ворогу дані про місця дислокації українських захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-