У Вінниці проходить меморіальний лицарський турнір пам'яті Максима Шимка

У Вінниці проходить меморіальний лицарський турнір пам'яті Максима Шимка

Фото
Укрінформ
У Вінниці 21 жовтня розпочався шостий меморіальний лицарський турнір пам'яті Героя Небесної сотні Максима Шимка.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила організаторка турніру Ольга Грабовська.

Традиційний лицарський турнір присвячений Герою Небесної сотні, історику-реконструктору Максиму Шимку у Вінниці / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

«Попри те, що в Україні триває жорстока війна, ми усе ж 21 жовтня, у день народження Героя Небесної Сотні Максима Шимка, проводимо традиційний лицарський турнір. Зважаючи на обставини, формат заходу буде дещо іншим. Незмінним залишиться головне: вшанування пам’яті Максима Шимка та всіх героїв, що загинули за Україну, а також лицарські поєдинки і середньовічна атмосфера», - сказала Грабовська.

За її словами, лицарський турнір розпочався з покладання квітів до Дерева Свободи на майдані Небесної сотні.

Турнірні змагання проходять у внутрішньому дворі Вінницького обласного краєзнавчого музею. У лицарських боях зійдуться учасники з Києва, Миколаєва, Харкова, Одеси, Ужгорода, Івано-Франківська, Житомира та Вінниці. Бої проводитимуться у номінації «Щит-меч» у жіночій та чоловічій категоріях.

Читайте також: У Києві відкрили головний корпус Музею війни

Окрім поєдинків, під час турніру у приміщенні музею проводитимуться майстер-класи з плетіння кольчуги, письма на воскових дощечках, виготовлення середньовічних чорнил, добування вогню за допомогою давньоруського кресала, а також виготовлення «кікімор» та старовинних ігор

А в галереї поруч із площею Т. Шевченка відбудеться благодійний ярмарок, на якому вінницькій школярі продаватимуть свої вироби і збиратимуть кошти на підтримку ЗСУ. Усім, хто придбає тут будь-що із виробів, видаватимуть квиток, з яким можна відвідати музей, майстер-класи і турнір. Всі зібрані під час ярмарку кошити передадуть БФ «Загартовані Серця».

Читайте також: У Королівському музеї Брюсселя відкрили виставку українського авангарду

Як повідомлялось, вінничанин Максим Шимко – учасник Революції гідності. Вранці 20 лютого 2014 року загинув від кулі снайпера на вулиці Інститутській у Києві. Ховали Максима як лицаря – до труни поклали шолом, меч, щит, предмети історичного одягу, прапор України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-