Загарбники на ТОТ Херсонщини не проводять системної підготовки житлового сектору до зими - облрада

Загарбники на ТОТ Херсонщини не проводять системної підготовки житлового сектору до зими - облрада

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Херсонщини загарбники не проводять системної роботи щодо підготовки житлового сектору до опалювального сезону.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Ми не бачимо системної підготовки з боку окупаційних адміністрацій до цього сезону (опалювального - ред.)», - сказав Соболевський.

За його словами, можливо, це частково пов’язано з тим, що загарбники не очікують, що це буде їхня проблема, адже вони розуміють, що можуть раніше залишити ці окуповані території.

Перший заступник голови обласної ради зазначив, що ситуація з підготовкою до зими на ТОТ викликає велику стурбованість, тому що там дуже багато роботи по громадах, зокрема у тих громадах, які постраждали від російського теракту на Каховській ГЕС.

Читайте також: Президент призначив двох очільників військових адміністрацій на Херсонщині

Водночас він зауважив, що зі станом інфраструктури на ТОТ «простіша ситуація», ніж на звільненій території, адже Сили оборони України по критичній інфраструктурі на лівобережжі вогневої роботи не проводять. Тому там немає таких пошкоджень, які є на об’єктах на звільненому правому березі області, що перебувають під російськими обстрілами.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-