У Львові підготували альтернативні системи опалення

У Львові підготували альтернативні системи опалення

Укрінформ
Львів готовий до опалювального сезону і вже 17 жовтня із теплопостачанням будуть 99% споживачів.

У цьому запевнив у коментарі Українському радіо мер міста Андрій Садовий, передає Укрінформ.

За його словами, Львів достатньо спокійно входить в опалювальний сезон, який цьогоріч почався вранці 16 жовтня. "А якщо говорити про соціальну сферу, то ми подали тепло ще минулого тижня", — сказав Садовий.

Він також зауважив, що у місті є альтернативні системи опалення, які дозволять соціальним закладам, наприклад, лікарням, працювати в нормальних умовах.

Читайте також: У Києві відпрацювали алгоритм дій у разі знеструмлення критичної інфраструктури

"Наші медичні комунальні установи мають і централізоване опалення, і вибудовану альтернативну систему — твердопаливні котли, тому що хворі повинні бути в безпеці. Також в інших соціальних закладах вибудувана подвійна чи потрійна система дизель-генерації на всякий випадок. Крім того, орієнтовно 1500 багатоповерхових будинків мають вибудувані відповідні пічки в укриттях і навіть запаси дров. Президент Зеленський чітко сказав, що можуть бути атаки (російських окупантів – ред.), а відтак на певний час може зникнути централізоване опалення. Але люди повинні бути в теплі. Тому пропрацьовані різні варіанти", — переконує міський голова.

За словами Садового, у місті є великі муніципальні та менші котельні, а також пічне опалення. “У нас у Ратуші багато кабінетів опалюємо дровами. З одного боку, це економія газу. І якщо пічка була збудована, то чому б ні? Тож є різний варіант опалення в місті, але сьогодні ми дуже поважаємо тих, хто має також і альтернативи. Зокрема, медичні заклади, школи-інтернати мають подвійний та потрійний запас міцності. Також у Львові всі “пункти незламності” обладнані відповідним чином. Тобто місто готове, але наголошую — якщо стабільна ситуація. Якщо будуть уражені обʼєкти критичної інфраструктури, тоді вже маємо включати зовсім інший протокол, який ми зараз чітко із державою пропрацювали і готові його активувати", — сказав він.

Читайте також: Україна орендує у партнерів системи ППО на опалювальний сезон - Ігнат

Як повідомлялося, в Україні до опалювального сезону у сховищах накопичено 15,5 млрд кубометрів газу, а також наявні понад 1,2 млн тонн вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-