У Мархалівській гімназії на Київщині будують протирадіаційне укриття

У Мархалівській гімназії на Київщині будують протирадіаційне укриття

Укрінформ
У Фастівському районі Київській області за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на території Мархалівської гімназії будують протирадіаційне укриття.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

“За кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на території Мархалівської гімназії, що у Фастівському районі, розпочалося будівництво протирадіаційного укриття цивільного захисту”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що уже виконані підготовчі роботи, зокрема, на території майбутнього сховища демонтували старі приміщення та викопали котлован. Наразі проводиться бетонування фундаменту.

Читайте також: В Україні укриттями забезпечені 70% закладів освіти - ДСНС

Крім того, передбачено утеплити й оздобити приміщення та підлогу, звести залізобетонні внутрішні сходи, встановити вхідні протипожежні металеві двері, забезпечені захистом від повітряної ударної хвилі.

Загальна площа приміщення укриття складає 365,64 м². Воно розраховане на 235 осіб – це надасть можливість закладу працювати повним складом в очному режимі.

Сьогодні в Мархалівській гімназії навчаються 117 учнів. Наразі освітній процес відбувається у змішаній формі, частину дітей підвозять на навчання до Крушинської гімназії.

Читайте також: В Україні укриття можуть захистити майже половину населення - ДСНС

Як повідомляв Укрінформ, з 28 тисяч навчальних закладів в Україні укриттями забезпечені понад 19 700, тобто приблизно 70%.

Фото: koda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-