У захопленому університеті Мелітополя загарбники створили факультет «Юнармія»

У захопленому університеті Мелітополя загарбники створили факультет «Юнармія»

Укрінформ
В тимчасово окупованому Мелітополі в захопленому університеті загарбники створили факультет "Юнармія", де будуть готувати юнаків для фронту.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Діти - це та категорія, яка найбільше страждає від терору. Починаючи з дитячого садочка, де ворог змушує співати гімн Росії та малювати листи російському солдату. Потім це продовжується з 9 класу, коли їх навчають збирати та керувати дронами, користуватись зброєю, а потім це вже посилюється такими підрозділами, як "Юнармія", - сказав він.

Федоров зазначив, що минулого тижня на базі захопленого університету ворог утворив спеціальний факультет підготовки "Юнармія", в якому також будуть готувати дітей, аби після настання 18 років, мобілізувати їх до російської армії і відправити на фронт.

Читайте також: «Юнармія» та депортація: у Херсонській облраді розповіли про ситуацію на окупованій території

За його словами, окупанти масово намагаються загнати дітей до пропагандистських окупованих шкіл, але в окупації не вистачає вчителів.

"Охороняти школи доручили козацтву, яке всіляко чіпляється до дітей, знущається з дітей. Як приклад, ми вже маємо декілька заяв про сексуальне насилля щодо дітей", - написав міський голова.

Раніше повідомлялося, що в тимчасово окупованому Мелітополі ворог ремонтує ударні дрони на базі одного з ПТУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-