Армія РФ за добу атакувала 11 областей України - зведення ОВА

Армія РФ за добу атакувала 11 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Упродовж доби російські загарбники здійснили атаки на 11 областей України, застосовували ударні дрони, авіацію, РСЗВ й артилерію.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 12 жовтня.

У Черкаській області вночі сили ППО знищили один ворожий ударний дрон. Другий БПЛА типу Shahed поцілив у відкриту місцевість. Горіла суха рослинність.

У Чернігівській області за добу зафіксовано 5 обстрілів, 32 вибухи. Ворог з мінометів та артилерії обстрілював Новгород-Сіверський район. Дані уточнюються.

Вночі та вранці російські війська 5 разів обстріляли прикордонні території та населені пункти Сумської області. Зафіксовано 21 вибух.

Обстрілів зазнали Зноб-Новгородська, Середино-Будська, Дружбівська, Есманська громади.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 39 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумщини. Зафіксовано 286 вибухів.

Обстрілів зазнали Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Дружбівська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська, Есманська, Шалигинська громади.

У Середино-Будській громаді внаслідок обстрілу пошкоджено приватний житловий будинок.

У Дружбівській громаді пошкоджено два приватні житлові будинки, чотири господарчі споруди, горіли три житлові будинки та нежитлова споруда. Поранена жінка 1955 р. н.

У Шалигинській громаді внаслідок обстрілу зі ствольної артилерії пошкоджено школу, два приватні будинки, приміщення комунальних підприємств, лінію електропередач.

Читайте також: Сили оборони за добу знищили 990 російських загарбників

У Запорізькій області загарбники обстріляли 27 населених пунктів, зафіксовано 148 ударів.

128 артобстрілів прийшлися по території Гуляйполя, Малинівки, Білогір'я, Левадного, Верхньої Терси, Ольгівського, Щербаків, Темирівки, Кам'янського, П'ятихаток, Лобкового та інших міст та сіл на лінії вогню.

Ворог здійснив ракетний удар по Привітному, 11 атак БПЛА по Червоному, Новодарівці, Малинівці, Роботиному та Новоіванівці, сім обстрілів із РСЗВ Новоданилівки, Преображенки, Роботиного та Малої Токмачки, а також скидав авіаснаряди на Оріхів.

Внаслідок ракетного удару по Привітному загинула 74-річна жінка.

Надійшло 22 повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора вдень росіяни здійснили ракетний удар по гімназії в Нікополі. Чотири людини загинули, двоє постраждали. Пошкоджені будівля гімназії, інфраструктурний обʼєкт і продуктовий магазин, 50 житлових будинків, 18 господарчих споруд, 17 сонячних панелей, автомобіль і дві ЛЕП.

Ворог ще кілька разів атакував Нікопольський район з артилерії та дронами-камікадзе, бив по Нікополю, Марганецькій та Покровській громадах. Пошкоджений інфраструктурний обʼєкт.

Вночі був знищений ворожий БПЛА.

Вчора близько 23:30 війська РФ завдали удару по Індустріальному району Харкова, за попередніми даними, БПЛА типу Shahed. Пошкоджено вікна, дах і паркан двох приватних житлових будинків, горіла господарча споруда. Осколкові поранення дістав 57-річний чоловік. До медиків за допомогою також звернулась жінка з гострою реакцією на стрес.

Читайте також: Авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження військ РФ

У Харківській області на Куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 10 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки

Росіяни завдали авіаційного удару в районі Синьківки. 

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Кислівка, Берестове. 

Біля села Гракове у полі на невідомому вибуховому пристрої підірвались і загинули двоє чоловіків. 

Вчора агресори обстріляли село Лук'янці Харківського району. Пошкоджено приватний будинок. 

Ворог обстрілював Куп'янськ. Пошкоджено машинобудівний завод. Горіло будівельне сміття. 

Внаслідок обстрілу Куп’янська-Вузлового пошкоджено дах приватного будинку. Поранені 72-річна жінка і чоловік віком 43 років. 

Через обстріли у селі Вовчанські Хутори та у Вовчанську Чугуївського району пошкоджено два приватні будинки. 

Вночі росіяни обстріляли Ківшарівку Куп’янського району. Пошкоджено житловий будинок. 

У Луганській області ворожі наступи на Макіївку не припиняються. Агресори активізували наземні наступи в Серебрянському лісництві. Там і поблизу Білогорівки росіяни завдали понад 10 ударів по позиціях українських військ з авіації.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали, зокрема Невське та Білогорівка.

За добу армія РФ здійснила 151 обстріл Луганщини, випустила 542 снаряди.

Читайте також: Росіяни умисно б'ють по цивільних, прагнучи зламати волю до опору - Україна в ОБСЄ

По Донецькій області росіяни здійснили 29 обстрілів. Били із РСЗВ "Ураган", артилерії, міномета, застосовували авіацію.

Під вогнем перебували Часів Яр, Авдіївка, Святогірськ, Курдюмівка, Желанне, Очеретине, Максимівка, Уманське, Неліпівка, Нетайлове, Новоселівка Перша, Первомайське.

Пошкоджено 12 житлових будинків (з них 5 багатоквартирних), будівлю храму, три ЛЕП, господарчу споруду, кінотеатр, цех Авдіївського коксохімзаводу. 

На Донеччині за добу дві людини загинули, шестеро дістали поранення.

У Миколаївській області вночі ППО знищила чотири ударні БПЛА типу Shahed-136/131. Також знищений розвідувальний БПЛА Supercam.

Вчора протягом дня артилерійських обстрілів зазнавала Куцурубська громада. Внаслідок падіння уламків боєприпасів горіла суха трава.

Вночі росіяни із РСЗВ били по Очакову.

У Шевченківській громаді внаслідок падіння уламків збитого ППО ворожого БПЛА горіла суха трава. 

В Одеській області вночі ППО збила 10 дронів Shahed. Водночас в Ізмаїльському районі зафіксовані пошкодження припортової інфраструктури та житлових будинків. Жінка 1935 р. н. отримала термічні опіки. 

По Херсонській області за добу ворог здійснив 98 обстрілів, випустив 500 снарядів, з них по Херсону — 4 обстріли (12 снарядів).

Вночі загарбники обстріляли Чорнобаївку. Загинув 70-річний чоловік.

Читайте також: ППО знищила 28 із 33 «Шахедів», якими ворог цієї ночі атакував Україну

Вчора зранку росіяни вдарили по Михайлівці Бериславського району. Поранена 76-річна жінка. 

Російські військові скинули із дрона боєприпас на територію поблизу цвинтаря у Кіндійці. 41-річного чоловіка госпіталізували з осколковими пораненнями. Він перебуває в реанімації. У 42-річного чоловіка вибухова травма та осколкові поранення. Він госпіталізований. 63-річному чоловіку на місці надали необхідну допомогу.

Вдень росіяни обстріляли Золоту Балку, пошкоджено будівлю дитсадка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-