Росіяни конфіскували у Мелітополі понад п'ять тисяч об'єктів - мер

Росіяни конфіскували у Мелітополі понад п'ять тисяч об'єктів - мер

Єдині новини
Укрінформ
У тимчасово окупованому Мелітополі та Мелітопольському районі російські загарбники конфіскували понад 5000 об'єктів - квартири, підприємства, офіси.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає кореспондент Укрінформу.

"Понад 5000 об'єктів конфіскували окупанти лише по місту Мелітополю та Мелітопольському району. Це було в декілька хвиль. Розпочалося все ще в травні 2022 року, коли ворог просто займав ті квартири, які потрібні були для розміщення свого особового складу. Після того вони почали видавати фейкові документи начебто про націоналізацію квартир, будинків, підприємств", - зазначив він.

Читайте також: У Мелітополі загарбники встановлюють вишки мобільного зв’язку, щоб контролювати розмови - мер

Потім, за словами Федорова, ворог почав робити тотальний обхід по всіх квартирах, намагаючись дізнатися, чи виїхали мешканці. У разі, якщо людина виїхала, через кілька тижнів з'являлось нелегальне розпорядження гауляйтера Євгена Балицького про те, що квартира "націоналізована".

"Зараз у них почалась чергова хвиля обходу по квартирах і вони намагаються зробити денаціоналізацію. Якщо їм треба розмістити своїх військових чи "гастролерів", то вони можуть підселяти до мешканців або ж можуть сказати, щоб людина протягом, наприклад, двох годин покинула своє житло", - розповів мер.

Читайте також: На окупованих територіях Запоріжжя ворог відбирає квартири та будинки – мер Мелітополя

Від привласнення житла не врятує і те, що власник має всі необхідні документи, додав Федоров.

Як повідомлялось, за даними Федорова, у полоні росіян перебуває понад 500 мешканців із захоплених районів Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-