У Мелітополі загарбники встановлюють вишки мобільного зв’язку, щоб контролювати розмови - мер

У Мелітополі загарбники встановлюють вишки мобільного зв’язку, щоб контролювати розмови - мер

Укрінформ
У тимчасово окупованому Мелітополі російські загарбники встановили десятки веж мобільного зв’язку у прагненні контролювати розмови та створити інформаційний вакуум для населення.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає кореспондент Укрінформу.

"Місяць тому мешканці Мелітополя побачили вишки російські мобільного зв’язку. Сьогодні можна говорити про те, що десятки таких веж встановлені", - підкреслив він.

За словами Федорова, ворог це робить з кількох причин.

"Абсолютно правильною є версія, що ворог намагається прослуховувати та чітко контролювати всі розмови та весь трафік інтернету. Це вони робили і спецавтівками, які вони привозили на територію тимчасово окупованого міста. Ворог приїжджав у двори і прослуховував розмови мешканців. Вони намагаються посилити і інформаційний вакуум, і терор для виявлення спротиву", - сказав Федоров.

Читайте також: Росія забороняє VPN на тимчасово окупованих територіях — Федоров

Він вчергове нагадав про те, що "обходити" такий контроль можна за допомогою VPN.

Як повідомлялося, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області загарбники почали проводити мобілізацію та змушувати українців підписувати контракти з армією ворога.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-