Під час обстрілу Харкова постраждала знімальна група португальського телеканалу RTP

Під час обстрілу Харкова постраждала знімальна група португальського телеканалу RTP

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові внаслідок російського ракетного обстрілу вранці 6 жовтня постраждала знімальна група португальського телеканалу RTP.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, передає Укрінформ.

За його словами, журналісти не отримали поранень, але пошкоджений автомобіль.

"Привалило рамою віконною, але я цілий. Всі ми цілі, але думав, що вже все…", - сказав український продюсер португальської знімальної групи Андрій Коваленко, який є виконавчим директором Академії української преси. АУП постійно допомагає міжнародним медіа працювати в Україні, НСЖУ надає для колег захиcне спорядження.

Загалом у планах журналістів RTP було відрядження у Донецьку область на передову, по дорозі з Києва зупинилися у Харкові. Вони також планували виїхати в село Гроза, де напередодні російська ракета забрала життя 52 місцевих жителів.

"Ракета прилетіла майже в готель", - зазначив Коваленко.

Готель є дуже популярним серед журналістів, представників різноманітних міжнародних організацій, які приїжджають у відрядження до Харкова.

Читайте також: Ракетний удар по Харкову: Зеленський висловив співчуття та показав наслідки

Томіленко підкреслив, що обстріли росіянами готелів і закладів харчування, якими користуються журналісти у відрядженнях (готелі у Харкові та Запоріжжі, піцерія у Краматорську) - це свідома тактика загарбників, спрямована на залякування журналістів та представників цивільного сектору.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня близько 6:45 російські військові завдали ракетних ударів по Харкову. Загинули 10-річний хлопчик і його 68-річна бабуся. 28 людей постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-