У трьох областях з квітня провели обов’язкову евакуацію 856 дітей

У трьох областях з квітня провели обов’язкову евакуацію 856 дітей

Укрінформ
Починаючи з квітня з Донецької, Харківської та Запорізької областей у межах обов’язкової евакуації до безпечних регіонів України були переміщені 856 дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Ідеться про обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками. Вона була оголошена з деяких населених пунктів Донецької, Харківської та Запорізької областей у зв’язку з безпековою ситуацією.

У межах трьох примусових евакуацій із 34 населених пунктів Донеччини до безпечних регіонів евакуювали 524 дитини із супровідниками. Відповідні заходи проводяться з квітня поточного року.

Читайте також: Евакуація родин: на деокупованій Херсонщині залишається ще близько 1300 дітей

На Харківщині цьогоріч пройшли дві обов’язкові евакуації дітей з батьками. Зокрема, у квітні-травні із 17 населених пунктів Куп’янського району були евакуйовані 79 дітей. Крім того, у липні-серпні з Вовчанська та дев’яти сіл Вовчанської міської громади Чугуївського району перемістили 194 дитини.

У серпні-вересні із селища міського типу Степногірськ Василівського району та чотирьох населених пунктів Пологівського району Запорізької області були евакуйовані 59 дітей.

Читайте також: На Донеччині «Білі Янголи» вивезли з села неподалік лінії фронту трьох дітей

Зазначені рішення були ухвалені обласними військовими адміністраціями за погодженням з органами військового командування на відповідній території та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану з метою захисту дітей.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 2 жовтня російська армія вбила в Україні 504 дитини, ще 1129 дітей зазнали поранень.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-