НАЗК виявило у полтавського військкома необґрунтовані активи на понад ₴1,8 мільйона

НАЗК виявило у полтавського військкома необґрунтовані активи на понад ₴1,8 мільйона

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час проведення моніторингу способу життя виявило у заступника начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки необґрунтованих активів на понад 1,8 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

Було встановлено, що військком у травні 2023 року набув у власність автомобіль TOYOTA RAV4 вартістю майже 1,5 млн грн. Цього ж місяця його матір набула у власність квартиру у Полтаві за майже 2 млн грн. При цьому доходи, отримані нею та її чоловіком, не давали змоги здійснити таку покупку.

"З урахуванням зібраних під час здійснення моніторингу способу життя матеріалів, Національне агентство дійшло висновку, що вказана квартира площею 97,7 кв.м. була придбана за кошти військкома", - ідеться у повідомленні.

Різниця між вартістю набутого майна та законними доходами родини становить понад 1,8 млн грн.

Читайте також: СБУ затримала заступника військкома та голову ВЛК «на гарячому» - брали хабарі з ухилянтів

Матеріали моніторингу способу життя стосовно посадовця передано до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для вирішення питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів необґрунтованим та стягнення їх в дохід держави за ст. 290 Цивільно процесуального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК виявило факти незаконного отримання подарунків колишнім начальником Запорізького обласного територіального центру комплектування та керівником об’єднаного районного ТЦК міста Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-