Громадянину РФ оголосили підозру за фінансування бойовиків «ДНР» із доходів, отриманих в Україні

Громадянину РФ оголосили підозру за фінансування бойовиків «ДНР» із доходів, отриманих в Україні

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру громадянину Російської Федерації, який фінансував бойовиків терористичного угруповання "ДНР" із доходів, отриманих від свого бізнесу в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, до грудня 2021 року підозрюваний проживав та здійснював підприємницьку діяльність на території України. Переїхавши до РФ, він продовжив керувати своїм бізнесом через довірених осіб.

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ фігурант почав надавати допомогу загарбницьким силам.

Встановлено, що за отримані від підприємницької діяльності в Україні гроші зловмисник придбав і передав військову амуніцію та технічні засоби на потреби однієї із псевдовійськових частин загарбників, розташованої в тимчасово окупованій Горлівці Донецької області.

Особисто прибувши до міста, чоловік передав бійцям "військової частини" також закуплені ним безпілотники, бронежилети, каски й іншу амуніцію та обладнання.

Читайте також: До 12 років засудили командира «ДНР», який обстрілював із гаубиці позиції ЗСУ

Загалом із кінця лютого по липень 2022 року підозрюваний витратив на матеріальне забезпечення ворожої армії понад 750 тисяч гривень.

Фігуранту інкримінується фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України (ч. 1 ст. 110-2 Кримінального кодексу України)

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань передало до суду справу власника мережі ломбардів, який дистанційно вів комерційну діяльність на тимчасово окупованій росіянами території та фінансував терористичну організацію "ДНР".

У 2015-2018 роках компанія фігуранта сплатила до бюджету терористів понад 10 млн гривень.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-