Львівські хірурги врятували семимісячну дитину з Тернопільщини

Львівські хірурги врятували семимісячну дитину з Тернопільщини

Укрінформ
У львівській лікарні св. Миколая лікарі врятували семимісячну дівчинку у критичному стані з велетенською кістою легень, яка заполонила майже всю грудну клітку.

Про це у Фейсбуці повідомило Перше медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«У Львові лікарі врятували семимісячну дівчинку з велетенською кістою легень. Коли дитину доправили до Дитячої лікарні святого Миколая - лік йшов уже на години», - йдеться у повідомленні.

У Львові хірурги врятували семимісячну дитину із Тернопільщини з велитенською кістою легень / Фото: пресслужба Першого ТМО Львова

Дівчинка народилася з кістою легень, але батьки про це не знали. Впродовж семи місяців життя дитини - при кожному її вдиху - кіста поступово надувалась, збільшувалась і заважала розвиткові легень. А потім утворення почало стискати та зміщувати внутрішні органи грудної порожнини: серце, ліву легеню та трахею. Місцевий лікар направив дитину у районну лікарню, де виявили гігантську кісту та скерували до Львова.

Читайте також: У Львові юнакові пересадили шкіру від посмертного донора

У Дитячій лікарні святого Миколая дитину, яка перебувала у критичному стані, відразу забрали до операційної. Їй видалили близько 30% від лівої половини легені. Складне хірургічне втручання минуло успішно, дівчинка швидко відновилася і вже повернулася додому.

Як повідомляв Укрінформ, у львівській лікарні св. Миколая в серпні цього року немовляті з однією із найважчих вроджених вад серця зробили операцію з подвійного переміщення артеріальних коренів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-