Жителі Миколаєва не повертаються додому через відсутність питної води - мер

Жителі Миколаєва не повертаються додому через відсутність питної води - мер

Укрінформ
У Миколаєві зберігається проблема з питною водою, через це жителі не повертаються до міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) міський голова Олександр Сєнкевич.

За словами міського голови, щоб приготувати їжу, миколаївці змушені носити воду, яку роздають на вулиці, навіть у багатоповерхівки.

«Ми досі – з технічною водою. Досі люди з п’ятилітровими пластиковими пляшками ходять по місту, набираючи в місцях роздачі безкоштовну питну воду, підіймають її до себе на поверхи, і взагалі – готують собі їжу, п’ють виключно цю очищену воду, яку отримують на вулицях міста, як це було під час Другої світової війни. У нас досі у трубопроводі – технічна вода, яка має підвищений рівень солі», – каже Сєнкевич.

Ще одна причина, чому місцеві жителі не повертаються – зачинені школи. Така ситуація зберігається в місті вже півтора року. За словами міського голови, чимало людей, які планували повернутися до Миколаєва з початку навчального року, змінили своє рішення.

«Неможливість навчання офлайн, тобто здобувати освіту особисто, а виключно через інтернет, також внесла свої корективи. І багато людей, які планували повернутися вже з вересня, змінили свої плани і поїхали з міста», – сказав він.

Читайте також: У Миколаєві заборонили їзду без глушників, феєрверки та голосну музику

12 квітня 2022 року російські військові пошкодили у Херсонській області трубопровід, який постачав воду з Дніпра до Миколаєва. Відтоді місто – без питної води. А технічну беруть із річки Південний Буг, вода в ній не відповідає нормам, щоб використовувати її для їжі та пиття. У жовтні торік журналісти BBC з посиланням на британських військових експертів заявляли, що російські військові навмисне підірвали трубопровід, розмістивши вибухівку безпосередньо під трубою або над нею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-