До суду передали справу «кадирівця», який катував полонених на Запоріжжі

До суду передали справу «кадирівця», який катував полонених на Запоріжжі

Укрінформ
До суду надійшла справа про масові катування військовополонених та мирних жителів на території тимчасово захопленого Мелітопольського району Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скерували обвинувальний акт стосовно командира 3-ї роти «полка полиции ФГКУ «УВО ВНГ России по Чеченской Республике» за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Слідство встановило, що командир підрозділу у складі збройних формувань РФ разом з підлеглими військовими організував у Мелітопольському районі місце для утримання військовополонених та захоплених у заручники цивільних.

Загарбники облаштували оглядову яму для автомобілів в одному з гаражів на території незаконно захопленого домоволодіння у селі Радісне Мелітопольського району. Там обвинувачений із підлеглими систематично застосовували до полонених та заручників жорстокі тортури з використанням струму, утримували людей в антисанітарних умовах без води та їжі.

Читайте також: Поліцейські виявили в Україні 80 російських катівень

У такий спосіб вони вимагали інформацію стосовно проукраїнських активістів. А також змушували заручників телефонувати чи відправляти родичам повідомлення з вимогою сплатити гроші.

Відомо про отримання грошових переказів на загальну суму понад 700 тис. грн та 4200 доларів, переданих особисто.

За повідомленням Служби безпеки України, зловмисником є полковник Зелімхан Агмерзоєв – командир 3-ї роти полку поліції федерального управління позавідомчої охорони військ Росгвардії по Чеченській республіці.

Читайте також: Російські військові закатували деяких українських жертв до смерті - глава спецкомісії ООН

Як повідомляв Укрінформ, заочно судитимуть російського військовослужбовця, який у березні 2022 року в одному з тимчасово захоплених населених пунктів Чернігівської області захопив у заручники дитину і вимагав від матері надати дані про підрозділи ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-