Поліцейські виявили в Україні 80 російських катівень

Поліцейські виявили в Україні 80 російських катівень

Укрінформ
Поліцейські виявили в Україні 80 російських катівень та місць несвободи.

Про це заявила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час зустрічі зі спеціальною доповідачкою ООН з питань тортур та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність видів поводження чи покарання, Еліс Джіл Едвардс, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МВС.

"Велика частина українських територій окупована. Однак на деокупованих територіях виявлені місця несвободи, катівні, де незаконно утримували та катували цивільне населення. Поліцейські вже виявили 80 таких місць - на території Харківської, Запорізької, Херсонської, Київської та Сумської областей”, - сказала Павліченко.

Фото: МВС

За її словами, нещодавно слідчі виявили на території Бучі ще одну катівню, де у період 3-7 березня 2022 року російські військові незаконно утримували 151 особу. Окупанти не давали людям медикаменти, їжу та воду.

Читайте також: У катівні на Херсонщині росіяни пів року тримали щонайменше 20 чоловіків, деякі з них загинули

"Ми не можемо забувати, що чимало військовослужбовців та рятувальників досі перебувають в полоні. А рідні цих людей не мають належного доступу до інформації стосовно їх утримання. У російській неволі перебувають і цивільні. Фактично вони є заручниками. Усі ці питання потребують особливої уваги міжнародного співтовариства!» – зазначила Павліченко.

Заступниця міністра поінформувала, що слідчими Національної поліції відкрито понад 80 тисяч кримінальних проваджень щодо злочинів військових РФ на території України.

Фото: МВС

Серед викликів, з якими стикаються правоохоронці під час розслідування, Павліченко назвала відсутність доступу до окупованих територій, брак необхідного обладнання для проведення досліджень та велику кількість воєнних злочинів.

Читайте також: На захоплених українських територіях росіяни масово створюють катівні - Маляр

Як повідомлялося, правозахисники починаючи з 2014 року зафіксували понад 50 тисяч міжнародних злочинів РФ.

Фото ілюстративне, ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-