На Львівщині водоканали готуються подавати воду навіть за відсутності електроенергії

На Львівщині водоканали готуються подавати воду навіть за відсутності електроенергії

Укрінформ
У Львівській області водоканали готуються до подачі води мешканцям навіть за можливої відсутності електроенергії у регіоні.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на брифінгу в Медіацентр Україна — Укрінформ.

"Ми також працюємо над тим, щоб забезпечити мешканців регіону водою. Бо чітко розуміємо, що атаки будуть на об'єкти енергетичної інфраструктури. І це не дасть змогу нормально постачати воду людям. Тому зараз ми працюємо із міськводоканалами та перевіряємо можливість подачі води при відсутності електропостачання", - зазначив начальник Львівської ОВА.

Читайте також: Медзаклади забезпечені понад 4 тисячами генераторів на випадок на випадок «блекаутів» взимку

За його словами, упродовж двох тижнів органи місцевого самоврядування мають усунути виявлені порушення, щоб процес подачі води без електрики був можливим.

Також посадовець виділив важливий аспект підготовки регіону до початку опалювального сезону - це майбутня робота котелень. Їхня підготовка до вчасного запуску уже на завершальному етапі.

"Із 1682 котелень області 95% уже зараз готові до початку опалювального сезону, їх усі перевірили. Наразі накопичили понад 66 тисяч тонн вугілля і понад 30 тисяч кубометрів щепи. Це дасть змогу працювати на альтернативному паливі", - зазначив Козицький.

У Львівській області наразі функціонує 16 великих теплоенерго. Керівник обласної адміністрації запевнив, що усі вони будуть готові вчасно запуститися і подати тепло.

Читайте також: Кабмін створив оперативний штаб на випадок обмеження електроенергії

Як повідомлялося, у Львівській області 100% шкіл та основних лікарень забезпечені дизель-генераторами на випадок відключень електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-