Ляшко провів нараду у Краматорську

Ляшко провів нараду у Краматорську

Фото
Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко та голова Національної служби здоров'я Наталія Гусак на прифронтовій Донеччині відвідали лікарні та провели у Краматорську нараду щодо вирішення проблем медичної галузі у регіоні.

Про це очільник МОЗ повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначив міністр, у нараді взяли участь заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Денис Клюшников, директор департаменту охорони здоров'я Донецької ОДА Володимир Колесник, керівники міських військових адміністрацій та окремих медичних закладів області.

Читайте також: Ляшко відкрив у лікарні на Житомирщині відділення комплексної реабілітації

"Мета – обговорити та спільно знайти вирішення проблемних питань медичної галузі Донеччини, аби люди мали доступ до якісної та безоплатної медичної допомоги", - зазначив міністр.

Він нагадав, що у парламенті розглядається проєкт Державного бюджету на 2024 рік, в якому на фінансування Програми медичних гарантій закладено майже 159 млрд грн. НСЗУ займається її формуванням на наступний рік.

"Важливо почути та врахувати пропозиції прифронтових територій, аби місцеві медичні заклади могли забезпечити виплату підвищеної зарплати медичним працівникам, а також покрити потребу у медикаментах для пацієнтів. Окреме питання – збереження кадрового потенціалу у релокованих медзакладах та порядок виплати заробітної плати медикам, які залишились на окупованій частині Донеччини", - зауважив Ляшко.

За словами міністра, під час поїздки вони з очільницею НСЗУ також відвідали лікарні на Донеччині, "аби на власні очі побачити, в яких умовах надається медична допомога, зокрема тими закладами, які російські терористи прицільно руйнують під час своїх ракетних обстрілів".

Читайте також: Ляшко обговорив із делегацією Франції відновлення зруйнованої медичної інфраструктури

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни в Україні пошкоджень зазнали 1427 об’єктів медінфраструктури та 189 об’єктів зруйновані повністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-