Ляшко відкрив у лікарні на Житомирщині відділення комплексної реабілітації

Ляшко відкрив у лікарні на Житомирщині відділення комплексної реабілітації

Фото
Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко відкрив відділення комплексної реабілітації на базі Звягельської багатопрофільної лікарні на Житомирщині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відділення комплексної реабілітації зроблене за останніми стандартами і буде працювати на користь всіх, хто мешкає в громаді і не тільки в ній. Це якісний приклад того, куди потрібно спрямовувати кошти під час воєнного стану. Таке реабілітаційне відділення зараз вкрай потрібне, оскільки кількість поранених через вторгнення Росії на територію нашої країни суттєва. Постійно хлопці-герої і дівчата-герої потребують як медичної допомоги, так і реабілітаційної», - зазначив Ляшко.

Ляшко відкрив у лікарні на Житомирщині відділення комплексної реабілітації / Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

Загальна сума витрат на створення відділення - 13,2 млн грн. Це кошти Звягельської громади, державного бюджету, власні гроші лікарні, а також гуманітарна допомога.

У відділенні працює 31 працівник. За рік там зможуть проліковувати 640 пацієнтів із гострим мозковим інсультом, ураженнями опорно-рухового апарату та військовослужбовців після кульових поранень, мінно-вибухових травм, ендопротезування суглобів, перенесених мозкових травм, травм хребта і спинного мозку.

Реабілітаційну допомогу відділення надаватиме пацієнтам, які проживають на території Звягельського району.

Ляшко додав, що уряд також виділив 100 млн грн на добудову хірургічного комплексу Звягельської багатопрофільної лікарні.

Читайте також: Вінниця отримала від німецького Мюнстера реабілітаційне обладнання

Як повідомляв Укрінформ, Звягельська багатопрофільна лікарня на Житомирщині отримала від німецьких благодійників сучасний тренажер для реабілітації поранених вартістю 24 тис. євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-