Донеччина потребує ще майже 200 генераторів, аби  пережити ймовірний блекаут

Донеччина потребує ще майже 200 генераторів, аби пережити ймовірний блекаут

Укрінформ
Донецькій області потрібні ще 199 генераторів, щоб пережити ймовірні відключення електроенергії через обстріли з боку російських військ.

Про це на брифінгу повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусєва, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми практично за пів року від міжнародних організацій отримали 566 генераторів для нашої критичної інфраструктури – це об’єкти водо- та теплопостачання. Станом на сьогодні нам ще потрібно 199 генераторів, з них 88 – для громад, де ведуться активні бойові дії, для «пунктів незламності» і ще 111 - додатково для об’єктів критичної інфраструктури», - розповіла Гусєва.

Вона підкреслила, що в такому разі регіон буде на 100% забезпечений генераторами.

Гусєва зазначила, що для допомоги громадам обласна влада зібрала відомості про їхні потреби у генераторах, вугіллі, «буржуйках» тощо.

Читайте також: Відключень світла не планується, але графіки підготовлені - Міненерго

«Ми сформували всі ці потреби і направили до міжнародних організацій. Головне на сьогодні – це забезпечення об’єктів критичної інфраструктури генераторами, щоб у разі перебоїв з енергопостачанням ми могли не відключати котельні», - наголосила керівниця департаменту.

Посадовиця додала, що місцеві органи влади працюють з міжнародними організаціями. І якщо на початок опалювального сезону всі об’єкти критичної інфраструктури на Донеччині будуть з генераторами, тоді можна «спокійно реагувати на можливе відключення електроенергії».

Читайте також: В ООН передбачають потенційні ураження енергетичної інфраструктури України

Як повідомлялося, на тій території Донецької області, яка контролюється українською владою, на початок вересня проживало понад 522 тис. людей, і забезпечити їх комунальними послугами дуже складно.

Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує інфраструктурні об'єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-