У Харкові попрощалися з волонтерами, які загинули під час ракетного удару по Куп’янську

У Харкові попрощалися з волонтерами, які загинули під час ракетного удару по Куп’янську

Фото
Укрінформ
Біля ліцею у селищі П’ятихатки (Київський район Харкова) відбулося прощання з волонтером Сергієм Шалигіним і військовослужбовцем, волонтером Вадимом Забарою, які займалися евакуацією населення з Куп’янського району та загинули під час ракетного удару по мосту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сергій та Вадим - мешканці П’ятихаток, населеного пункту, який з першого дня вторгнення опинився під ворожим вогнем. Попрощатися із загиблими, крім родичів, прийшли друзі, сусіди, волонтери, військові, місцеві жителі.

Як розповіли в громадській організації “П’ятихатки-БАМ”, Вадим Забара був військовослужбовцем, евакуювати людей із-під обстрілів взявся під час своєї реабілітаційної відпустки.

У Харкові попрощалися з волонтерами, які загинули під час ракетного удару / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Неможливо передати і розпач рідних Сергія Шалигіна. Його мати Лілія Самсонова (жінка є заслуженим тренером України, в свої 83, щойно припинилися обстріли селища, вона відновила тренерську роботу зі скелелазіння) каже, що просила не їхати в той рейс.

Сергій міг відзначити свій 53-й день народження через три тижні, 16 жовтня. Чоловік загинув на очах у дружини Тіни, яка їхала слідом в іншому волонтерському автомобілі.

Читайте також: У Києві попрощалися із загиблим на фронті політтехнологом Євгеном Шаяном

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня росіяни завдали удару по евакуаційній колоні в Куп'янську на Харківщині. Загинули восьмеро людей: двоє волонтерів, двоє військовослужбовців, яких підвозили по дорозі, та четверо жителей Куп’янського району, яких евакуювали із зони обстрілів. За інформацією начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Володимира Тимошка, у момент удару волонтерський автомобіль рухався по дорозі Куп’янськ - Куп’янськ Вузловий, а саме по мосту через річку Оскіл. Росіяни завдали удару модифікованою ракетою "Гром-Е1".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-